• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.09.2021

20:30 >> 20:34

ČUDO U KATOVICAMA! Slovenci RAZBILI Poljake i plasirali se u FINALE!

Ostali sportovi

ČUDO U KATOVICAMA! Slovenci RAZBILI Poljake i plasirali se u FINALE!

Podeli vest

Odbojkaši Slovenije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva

Sportsko čudo u Katovicama! Odbojkaši Slovenije su pred nešto više od 11.000 Poljaka uspeli da sruše neporaženu selekciju u dosadašnjem delu turnira, domaćina Evropskog prvenstva i plasiraju se u veliko finale kontinentalnog takmičenja - 3:1 (17:25, 32:30, 25:16, 37:35)!

Foto: printscreen

Ponovo su savršeno Poljaci otvorili meč, bili i više nego sigurni protiv Slovenaca i činilo se da će domaćin ponovo doći do nove rutinske pobede. 

Ipak, drugi set je doneo mnogo više uzbuđenja! Igrao se u serijiama od po dva ili tri poena, imali su Slovenci pet set lopti, Poljaci šest, ali su gosti uspeli da se izvuku i izjednače na 1:1! 

Značilo je to Slovencima koji su se razigrali, neverovatno se džrao srednji bloker Kozamernik, Kovačić je sjajno primao servise Bartoša Kureka i Vilfreda Leona. Polako se raspadala igra Poljaka, a Slovenci su treći set dobili sa 25:16. 

Ako je u drugom setu bila drama, šta onda reći za četvrti! Čak 72 poena odigrano je u, ispostaviće se, odlučujućem setu. Slovenci su dva puta slavili plasman u finale, ali su čelindži Vitala Hejnena poništili to i produžili meč, ali poen Šterna za 37:35 rešio je prvo polufinale! 

Foto: beta

Vilfredo Leon postigao je 20 poena, Kurek je dodao 12, a Kubijak 11. Sa druge strane Štern je uzvratio sa 20 direktnih poena, ali je odbrana gostiju rešila ovaj meč. 

Slovenci sada čekaju boljeg iz duela Srbija Italija koji je na programu od 21 čas.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija