• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.03.2022

10:21

KLIČKO ŠOKIRAO SVET! UBILI SMO neke ljude, valjda njih ŠEST!

printscreen

Ostali sportovi

KLIČKO ŠOKIRAO SVET! UBILI SMO neke ljude, valjda njih ŠEST!

Podeli vest

Krajem februara je nekadašnji čuveni bokser Vitalij Kličko dao intervju za "Skaj Njuz" a tek sada su njegove reči odjeknule planetom

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, kako su mnogi preneli, lično je učestvovao u akciji i pucao, ali deluje da je bivši sportista govorio o situaciji koja se dešavala na ulicama glavnog grada Ukrajine.

- Za nas je bezbednost naših čljudi glavni prioritet. Ali, takođe, pokušavamo da ulovimo napadače. Mnogo je snajperista na putu, niko ne bi trebalo da izlazi napolje - rekao je Kličko i dodao:

- Ubili smo sinoć neke ljude, valjda šestoro. Ne brinem se za snagu ruske vojske, mi smo spremni da se borimo. Mi branimo svoje porodice, svoju zemlju, grad i budućnost.

Mlađi brat Vladimir je za "BBC" potvrdio da je "spreman da umre za Ukrajinu" . Vladimir Rodionović Kličko, otac slavnih boksera, rođen je 1947. godine, a kao mladić se učlanio u sovjetsko vazduhoplovstvo gde je imao zapaženu vojnu karijeru i dospeo je do čina general-majora. Bio je u prilici da svojoj deci pruži najbolje obrazovanje, a Vitaliji i Vladimir  govore nekoliko svetskih jezika i doktorirali su na Univerzitetu u Kijevu.  Vitalij je sa bratom svojevremeno  u jednom intervjuu rekao

- Sećam se, kada sam imao 12 godina pucao sam iz kalašnjikova, bacao sam ručne granate, trčao kroz podzemne tunele i učio kako da se nosim sa tenkovskim napadima. Tokom celog mog života govorili su mi da je SAD užasna zemlja, da su agresivni i da žele da ratuju sa SSSR kako bi od nas napravili robove. U nekom trenutku sam uvek verovao da ću morati da branim svoju domovinu od ludih Amerikanaca koji su želeli da kontrolišu ceo svet.  Politika je prljava igra. U boksu imamo svoja pravila, u politici tih pravila nema. Posebno u mladoj demokratiji kao što je u Ukrajini. To je više MMA. Ukrajina je sjajna zemlja sa ogromnih potencijalmom, ali za prvih 20 godina nezavisnosti nismo videli neke rezultate. Veoma je bolno čitato u Ukrajini kao o najkorumpiranijoj zemlji. Moramo da promenimo pravila unutar Ukrajine kako bi bilo kao SAD i razvijene evropske zemlje!

Braća Kličko su jednom prilikom otišli da posete Černobil, a Vladimir je otkrio tada:

- Sa sobom uvek morate da nosite merače radijacije. Zračenje je teško shvatiti. Ne možete da ga namirišete, da ga osetite... Nije ni toplo ni hladno. Ne možete da ga vidite u vazduhu, ali ipak ostaje. Išao sam da vidim školu u kojoj je jedna učionica ostala potpuno netaknuta. Bilo je jezivo, kao vremeplov. Sve je igledalo kao u moje, sovjetsko, vreme. Netaknuto. Sve knjige su bile tu, a na stolu je bila lista prisutnih (neka vrsta dnevnika) za dan 25. april. Dan kasnije desila se eksplozija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

E MOJ KLIČKO. SAD-e VAS JE NASAMARIO. ONI PREKO VAS RATUJU SA RUSIMA. ONI SU VAM DALI NOVAC I ORUŽJE A VI GINETE UMESTO NJIH.

Aleks

pre 2 godine

Otac te je dobro učio a ti si ispao glup, ratovace SAD sa Rusijom do poslednjeg ukrajinca

vlah

pre 2 godine

I to zapad odobrava sto jedan fasista se hvali kako je ubio sest RUSA SRAMOTA ZA ZAPAD

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija