• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2022

10:42

CRNOGORKA NAGRAĐENA POSLE BEOGRADA! Povećeli joj stipendiju na 25.000 evra nakon četvrtog mesta!

Printscreen You Tube

Ostali sportovi

CRNOGORKA NAGRAĐENA POSLE BEOGRADA! Povećeli joj stipendiju na 25.000 evra nakon četvrtog mesta!

Podeli vest

Marija Vuković, skakačica uvis, koja je branila boje Crne Gore, nagrađena je posle Svetskog prvenstva u Beogradu

Marija Vuković dobila je znatno veću stipendiju nego što je imala do sada -  čak 25.000 evra

Ovu sjajnu nagradu dobila je zahvaljujući četvrtom mestu u spomenutoj disciplini u Beogradu.

Iz Uprave za sport su naveli da su joj stipendiju povećali na 25.000 evra iako je njen savez tražio 10.800, što je više nego duplo od očekivanog.

Foto: Printscreen You Tube

 

Odluku je pratio intenzivan rad dve komisije kako bi od nacionalnih sportskih saveza dobili ono što je najbolje, to jest, kako bi se zaštitio državni interes u oblasti sporta, prenose Vijesti.

Kao što znate, sa novim pravilnikom o sufinansiranju nacionalnih sportskih saveza uredili smo oblast programskog finansiranja po uzoru na najbolje sisteme Australije, Francuske, Velike Britanije, te razgraničili ono sto je sport i ono što nije. U fokusu ove odluke su sportisti i sportski radnici, pa tako recimo iako je u slučaju naše poznate atletičarke Marije Vuković predloženo 10.800 evra kao godišnja stipendija od strane saveza, odlučio sam da u njenom u slučaju podignem navedenu stipendiju na iznos od 25.000 evra - rekao je vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...
Utvrđuju se svi detalji

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...

U višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Belvedere“ pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, zaplenjena je veća količina droge i uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Austrije.

07.05.2024

12:58

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija