• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.04.2022

13:03

Sedam srpskih dama u borbi za zlato 59. Beogradskog pobednika

BSS

Ostali sportovi

Sedam srpskih dama u borbi za zlato 59. Beogradskog pobednika

Podeli vest

Dan šale, 1. april 2022, ali za srpske i svetske bokserke to ne važi, sa njima nema šale. Iako je dan smeha i razonode, pošalica, boks reprezentativke Srbije, naših „sedam veličanstvenih“ spremno je za finalno veče u Hali sportova „Ranko Žeravica“ u okviru 59. „Beogradskog pobednika – memorijala Branko Pešić“

Na velikoj boks sceni „Beogradskog pobednika“ gledaćemo i legende boksa, osvajačice brojnih evropskih, svetskih i olimpijskih medalja u ženskoj konkurenciji. Među njima svakako jedno od najvećih imena je i aktuelna vicešampionka sveta i srebrna sa OI u Tokiju, predstavnica Turske Buse Naz Čakiroglu, zatim svetska šampionka iz 2014. Bugarska Stanimira Petrova, kao i Marokanka Khadija El Mardi bronzana sa svetskog šampionata 2019. godine.

Foto: BSS

Prestižni beogradski bokserki turnir svetskog ranga, jedna je od poslednjih jakih provera za dame uoči dolazećeg Svetsko prvenstva za žene u olimpijskom boksu koji je na priogramu u maju 2022. u Istanbulu.

U direktnom TV prenosu na TV Arena Fight od 19 časova, uz besplatan ulaz za sve ljubitelje plemenite veštine, za nova zlata našoj zemlji u ringu boriće se neustrašive Srpkinje.

Foto: BSS

Prva će u ring izaći i braniti boje naše zemlje Snežana Šiljković u kategoriji od 45 do 48 kg protiv Marokanke Jasmine Moutaki. Sledi borba najbolje bokserke Srbije Nine Radovanović, koja je 2021. predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju i bila na korak od medalje. U kategoriji do 50 kg Radovanovićeva će se u „Žeravici“ boriti protiv Velšanke Helen Džons. Srpskoj reprezentativki Jeleni Zekić u kategoriji do 57 kg suprotstaviće se Bugarka Svetlana Staneva, sjajnu borbu očekujemo od naše Natalija Šadrine (do 60 kg) protiv Litvanke Ane Starovoitove. U kateogriji do 63 kg naša Jelena Janićijević odmeriće snage sa predstavnicom Hrvatske Sarom Beram, dok će u sudaru velterašica (do 66 kg) naša Milena Matović zlato kovati protiv Velšanke Rouz Ekles. Sedma i ujedno poslednja reprezentativka Srbije koja će ući u ring Hale „Ranko Žeravica“ u finalnoj večeri 59. Beogradskog pobednika biće Aleksandra Rapajić koja je na nedavno završenom evropskom šampionatu za mlađe seniorke Srbiji osvojila bronzu. U borbi za zlato memorijala „Branko Pešić“ Rapajićeva će rukavice ukrstiti sa Bugarkom Melis Jonuzovom.

Foto: BSS

Bokserski savez Srbije poziva sve poklonike boksa da dođu i uživaju u spektaklu koje će nam priuštiti srpske i svetske dame boksa, kojima će pobede značiti i još jedan važan iskorak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo 2022. u Turskoj.

Muška finala 59. Beogradskog pobednika zakazana su za 2. april 2022. sa početkom od 19 časova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!
Društvo

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!

Plaćeno porodiljsko odsustvo nije, kao što bi moglo da se učini na prvi pogled i kako bi svako zdravorazumski pomislio, zakonsko pravo svake žene na svetu. Neke zemalje garantuju zaposlenima potpuno plaćeno porodiljsko odsustvo, dok druge nude delimično plaćanje - ali neke zemlje uopšte se ne obavezuju na plaćeno porodiljsko odsustvo.

05.05.2024

14:19

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija