• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2022

20:53

IZAZOVNA GRUPA! Bregar prokomentarisao žreb, pa zagrmeo! OPTIMISTA sam!

Starsportphoto

Ostali sportovi

IZAZOVNA GRUPA! Bregar prokomentarisao žreb, pa zagrmeo! OPTIMISTA sam!

Podeli vest

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je danas da je pred njegovom ekipom težak zadatak na Evropskom prvenstvu, ali je istakao da sa optimizmom i pozitivnom energijom očekuje to takmičenje

- Pred nama je težak zadatak, ali ovo je sport. Igramo u Sloveniji, u Celju, i baš sa optimizmom i pozitivnom energijom očekujem ovo Evropsko prvenstvo - rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Rukometašice Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Grupi B u Celju protiv Slovenije, Danske i Švedske, odlučeno je danas žrebom u Ljubljani.

- Grupa u kojoj ćemo igrati na Evropskom prvenstvu nije ni najlakša ni najteža. Bili smo u četvrtom šeširu, što mislim da nismo zaslužili, pa je ishod žreba ovakav - rekao je Bregar.

On je naveo da srpski nacionalni tim dobro poznaje reprezentaciju Slovenije, sa kojom je odmerio snage na Svetskom prvenstvu prošlog decembra.

- Švedska je još jedan poznat protivnik sa kojim smo igrali upravo u kvalifikacijama za ovo takmičenje. Poslednjih pet godina Švedska uz Dansku, Norvešku i Francusku spada u najozbiljnije i najbolje reprezentacije sveta - rekao je Bregar.

Golman reprezentacije Srbije Jovana Risović je rekla da je grupa izazovna, ali da njena ekipa može da se nosi sa svim protivnicima.

Foto: Starsportphoto

- Slovenija protivnik koga odlično poznajemo, igrali smo sa njima na poslednjem Svetskom prvenstvu i to uspešno. Igram za Кrim gde većina reprezentativki Slovenije igra, tako da ih poznajem veoma dobro. Domaćini su i time će biti malo veći pritisak na nama - rekla je Risović.

Ona je navela da su reprezentacije Švedske i Danske u samom vrhu evropskog rukometa.

- Poznajemo prednosti i mane Švedske i možemo se nositi sa njima. Danska ima sjajne igračice i sjajne golmane, ali u nekim prošlim našim duelima smo imali pozitivan skor sa njima. Biće veoma teško i izazovno, ali nećemo se predati već na samom startu, to je sigurno - istakla je Risović.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija