• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: S.S.

23.07.2022

21:10

HEROJ BEOGRADA KRENUO U VELIKI PODVIG! Prešao 600 kilometara, EVO i na koji NAČIN! (FOTO/VIDEO)

Privatna arhiva

Ostali sportovi

HEROJ BEOGRADA KRENUO U VELIKI PODVIG! Prešao 600 kilometara, EVO i na koji NAČIN! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Srpski trio u sastavu Draško Stanković, Srđan Živojinović i Boris Stanković uputio se na biciklama iz Beograda do Ade Bojane

Gotovo 600 kilometara moraju da pređu kako bi stigli do cilja, a putešestvije su pred sebe postavili kao jači trening.

- Nas trojica se bavimo triatlonom (plivanje,bicikl, trcanje) spremamo se za IRONMAN i u nekom treningu smo rekli "ajde da odemo na more i da napravimo avanturu i jak trening" i odma smo se složili - počeo je razgovor za "Informer" Draško Stanković.

Njemu je pre dve nedelje dodeljeno zvanje heroja Beogradskog maratona, pošto je polumaraton istrčao gurajući dečaka u kolicima.

- Boris Ristanović i Srđan Živojinović koji su treneri u Beogradskom trkačkom klubu, zajedno samnom krenuli su 21.jula u 8 sati iz Beograda sa Ade Ciganlije. Išli smo trasom Obrenovac - Ub - Lajkovac - Ljig - Čačak i stigli smo za nekih 6 sati. Taj put je prošao okej, takoreći lagano, zagrevanje za dalje. Prešli smo 153km, najteži deo je bio uspon uz Rudnik - dodaje Stanković.

Foto: Privatna arhiva

Stanković, Ristanović i Živojinović

Usledio je potom predah...

- Došli smo kod Borisa kući, večerali, okrepili se, odmorili i ujutru u 6 sati krenuli na put ka Bijelom polju. Sa nama se priključio i Borisov otac, Goran Ristanović (53). Išli smo preko Guče - Ivanjice - Nova Varoš - Prijepolje - Brodarevo - Bijelo Polje, ukupno 195km preko 3.000m akomuliranog uspona. Vozili smo oko 12 časova, sa sve pauzama. Ova ruta je bila prilično teška, prvih 120km je skoro sve uspon, nekih 80km i to jak uspon, posle Nove Varoši je već sve bilo lakse - napominje naš sagovornik.

 


Avantura se nastavila u subotu...

- Jutros smo u 6 sati krenuli ka Adi Bojani, idemo preko Albanije uz granicu sa Crnom Gorom, sa zadnje strane Skadarskog jezera. Imaćemo nekih 230 km do Ade. Tamo ostajemo dva dana, odmaramo i uživamo, nazad se vraćamo vozom. Avantura je luda, vodimo volg preko Instagrama, javljamo se našim trkačima iz kluba, oni nas prate preko aplikacije sve vreme i glavna su podrška - istakao je Draško Stanković za "Informer".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka
Politika

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka

Nakon što je iz Opštine Štrpce saopšteno da je osoba sa inicijalima S.I, koja se predstavila kao novinar, bez dozvole i saglasnosti prisustvovala i snimala sastanak predstavnika opštine i meštana sela Gornja i Donja Bitinja, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić upozorio je da se protiv njega, kao i protiv opštine, vodi hajka od strane onih čije su, kaže, politike štetne po srpski narod na Kosovu.

31.07.2024

20:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21