• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2022

12:27

FERŠTAPEN POSLE OSVAJANJA TITULE: Ovo je ludo, neverovatno...

reuters

Ostali sportovi

FERŠTAPEN POSLE OSVAJANJA TITULE: Ovo je ludo, neverovatno...

Podeli vest

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je danas da su mu pomešane emocije nakon što je posle konfuzije osvojio drugu uzastopnu titulu u šampionatu Formule 1, ali je dodao da je ekipa imala nestvarnu sezonu.

Verstapen je titulu osvojio pobedom u današnjoj trci za Veliku nagradu Japana, ali nakon što se trka završila nije bilo poznato da li će imati dovoljno bodova za to.

- Ovo je ludo, veoma pomešane emocije. Osvajanje titule, kakvu godinu smo imali. Neverovatno - rekao je Ferstapen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Trka je vožena po kišnim uslovima, a u ranoj fazi je prekinuta i na novi start se čekalo sve do 9.15. Prema pravilniku trka je morala da se završi za tri sata (10.00), a vozačima bi se dodelio manji broj bodova.

Ipak odlučeno je da se vozačima dodele kompletni bodovi, pa je drugu titulu i zvanično osvojio Ferstapen. Holandski vozač se zahvalio svima u ekipi, kao i Hondi, sa kojom Red Bul saradjuje na razvoju motora.

Foto: reuters

 

- Veoma sam zahvalan svima koji su dali doprinos ovom uspehu, ceo tim je radio. Osim toga, rad koji smo imali sa Hondom svake godine sa stalnim napretkom je veoma emotivan, posebno ovde - dodao je 25-godišnji vozač.

Red Bul je vodeći i u šampionatu konstruktora četiri trke pre kraja. Na prvom mestu austrijski tim ima 619 bodova, dok je Ferari drugi sa 454 boda.

- Vodimo u konstruktorskom šampionatu, pa želimo da se fokusiramo na to, da to obezbedimo -  rekao je Verstapen.

Drugo mesto u Japanu zauzeo je njegov timski kolega Serhio Peres, koji je do te pozicije došao posle kazne od pet sekundi za Šarla Leklera iz Ferarija.

- Dobra trka. Borba je bila veoma teška. Pokušao sam da ga obidjem na kraju, ali i on je želeo da bude ispred, što je u redu. Kazna je bila poštena - rekao je meksički vozač.

Foto: Reuters

 

Lekler je završio na trećem mestu, a istakao je da se u nastavku trke mučio na gumama.

- Velike čestitke Maksu na njegovoj drugoj tituli. Maksova titula bila je samo pitanje vremena. Očekivali smo da osvoji titulu. Sada ćemo koristiti poslednjih nekoliko trka da postanemo bolji tim -  zaključio je Lekler.

Trka na stazi Suzaka vozila se po prvi put posle 2019. godine, a trkačkom vikendu prisustvovalo je oko 200.000 gledalaca. Četiri trke pre kraja (u Brazilu se vozi i sprint trka) vodi Verstapen sa nedostižnih 366 bodova, drugi je Peres sa 253, a treći Lekler sa bodom manje.
Naredna trka vozi se 23. oktobra za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država u Ostinu.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija