• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.11.2022

16:56

ODRŽAN PRVI SASTANAK! Gajić i Maljković RAZGOVARALI o budućnosti srpskog sporta!

tanjug

Ostali sportovi

ODRŽAN PRVI SASTANAK! Gajić i Maljković RAZGOVARALI o budućnosti srpskog sporta!

Podeli vest

Ministar sporta Zoran Gajić prvi zvanični sastanak na novoj funkciji održao je sa rukovodstvom Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem

Kako se navodi u saopštenju OKS, Maljković i potpredsednici Žarko Žečević, Milica Mandić Ðuričić i Marija Desivojević, kao i generalni sekretar Ðorđe Višacki ugostili su Gajića, državnog sekretara Marka Kešelja, šefa kabineta Jovana Kneževića i posebnog savetnika Dejana Bojovića.

Predsednik Maljković izrazio je uverenje da će saradnja ove dve institucije u narednom periodu biti na najvišem mogućem nivou.

- Hvala novom ministru Gajiću koji je vrhunski profesionalac i moj dugogodišnji prijatelj što je prvi korak u novom mandatu napravio upravo ovde u Olimpijskom komitetu Srbije. Čestitam Vladi Srbije što je Zorana Gajića izabrala na ovu funkciju. Mislim da boljeg kandidata od njega nema. To govorim na bazi njegove posvećenosti, njegovog profesionalizma i razumevanja sporta. Očekujemo dobre rezultate i odličnu saradnju. Očekujem da napravimo zadovoljstvo u našoj državi kada je sport u pitanu i da učinimo sve da nastup našeg tima u Parizu prođe dobro, baš kao što su prošle i Olimpijske igre u Tokiju. Ni tada nismo ništa obećavali, već smo ćutali i radili. Tako planiramo i sada - istakao je Maljković.

On se zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da jedino zajedničkim delovanjem Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i svih ostalih učesnika u sistemu sporta, sport može da nastavi da ide putem uspeha kojim je išao svih prethodnih godina.

Foto: Starsportphoto

Zoran Gajić

- Očekuje nas nastavak rada koji je moj prethodnik napravio u sportu i odbrana svih rezultata koji su do sada postignuti. Veliki su uspesi srpskog sporta postignuti u Tokiju i mi se nadamo da ćemo prevazići ostvarene rezultate u Parizu za dve godine. Upravo je cilj ove posete Olimpijskom komitetu Srbije da napravimo plan rada u susret Olimpijskim igrama, kao i da demonstriramo jedinstvo i da napravimo da Ministarstvo sporta i Olimpijski komitet Srbije u sinergiji naprave još više nego što su do sada uradili - kaže Gajić i dodaje:

- Mi smo dve krovne institucije za vrhunski sport i na ovaj način smo posebno želeli da olimpijskim sportovima pružimo uverenje da ćemo se maksimalno truditi da sportistima zajedno pomognemo u ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata - istakao je Zoran Gajić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Opravdani bes: Roditelji žrtava nasrnuli na monstruma Blažića u sudu
Hronika

Opravdani bes: Roditelji žrtava nasrnuli na monstruma Blažića u sudu

Bes roditelja žrtava masovnog ubistva u Duboni i Malom Orašju eksplodirao je juče u Višem sudu u Smederevu kad je sudska straža uvela monstruma Uroša Blažića u sudnicu, gde je trebalo da bude održano pripremno ročište. Čim su ga videli kako pognute glave ulazi u sudnicu, sa pancirom, okružen pripadnicima sudske straže i policije, roditelji i rođaci pobijenih mladih ljudi skočili su na njega i umalo ga nisu linčovali.

24.05.2024

08:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija