• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2022

11:45

SELEKTOR SRBIJE POSLE KRAHA: Devojke idu u Mađarsku i igraju za 2.000 evra samo da bi preživele...

Starsportphoto

Ostali sportovi

SELEKTOR SRBIJE POSLE KRAHA: Devojke idu u Mađarsku i igraju za 2.000 evra samo da bi preživele...

Podeli vest

Selektor Srbije Uroš Bregar posle neuspešnog Evropskog prvenstva naših rukometašica kaže da je svestan je da je ovo najgori učinak naše selekcije na kontinentalnim smotrama

Srbija je sa skorom 0-3 zauzela poslednje mesto u grupi. Srpske rukometašice poražene od Švedske (27:21), Danske (34:21) i na kraju od Slovenije (24:27).

- Znam da je ovo najgori plasman Srbije na Evropskim prvenstvima, ali nismo imali dovoljan broj igračica. To se videlo protiv Slovenije, jer nije bilo rotacije, pa smo pali. Dansku i Švedsku je nerealno da pobedimo, to je vrh svetskog rukometa - rekao je za Žurnal Bregar i dodao:

- Samo u Srbiji ne postoji vrhunski klub koji igra Ligu šampiona. Sve zemlje u regionu imaju bar jedan i kroz njega prolaze sve igračice. Evo primer Krima, sve reprezentativke Slovenije su prošle kroz Krim i to je ogromna prednost. Šteta što nema jakih domaćih klubova. Znam da devojke idu u Mađarsku i igraju za 2.000 evra samo da bi preživele i to ne može da bude pohvalno.

Foto: beta

 

Bregar je stao u odbranu Jovane Stoiljković i Kristine Liščević, koje su kao najiskusnije najpre bile i okrivljene za neuspeh.

- Te devojke su došle bez reči da igraju za reprezentaciju. Neke mlađe koje je trebalo da dođu, nisu bile tu jer nisu želele da se vakcinišu. Meni je to van svake pameti, ali moram da poštujem svačiji izbor. Iskreno, mene je sramota kad ovo izgovaram.

Foto: beta

 

Liščević je jedini srednji bek Srbije posle Andree Lekić.

- Sa jednim srednjim bekom je nemoguće igrati. Veliko je to opterećenje za Kristinu Liščević. Dok smo imali Jovanu Kovačević mogli smo da rotiramo. Srbija je nekada bila poznata po srednjim bekovima, opaka je konkurencija bila, sad ih nema nigde. Vrhunskog srednjeg beka posle Andree Lekić nigde na vidiku. Posle Liščević ne ostaje skoro niko.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija