• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2022

15:12

SRBI BLISTALI U SLOVAČKOJ! Manu, Ivan, Mila i Teodora se pokazali u sjajnom svetlu! (FOTO) (VIDEO)

Nina Šobota

Ostali sportovi

SRBI BLISTALI U SLOVAČKOJ! Manu, Ivan, Mila i Teodora se pokazali u sjajnom svetlu! (FOTO) (VIDEO)

Podeli vest

Na turniru u preskakanju prepona “Winter Master Series I”, održanom u Šamorinu od 1. do 4. decembra u Slovačkoj, pod zastavom Srbije nastupala su četiri takmičara sa šest konja

Šamorin je u poslednjih par godina postao najpopularniji i najbolji konjički centar u ovom delu Evrope koji okuplja takmičara iz celog sveta.

Ove godine okupilo se 360 konja iz Slovačke, Slovenije, Madjarska, Hrvatske, Nemačke, Amerike, Ukrajine, Austrije, Češke i Srbije.

Foto: Nina Šobota

 

Manu Krdžić iskusna takmičarka na inostranim nastupima jahala je svog ljubimca Capella sa kojim je 2018. godine predstavljala Srbiju na Evropskom prvenstvu u kategoriji juniora, održanom u Fontainebleau, u Francuskoj i mladog i perspektivnog konja Royal Edition iz KK Prestige iz Beograda, kome je ovo bio prvi nastup u životu.

Nina Šobota,  direktor kluba “Prestige” i vlasnik devet sportskih grla, prezadovoljna je timom u klubu:

- Prezadovoljna sam rezultatima, timski i naporan rad je pokazao rezultate  i tek cemo pokazati jer za 2023.  godinu registrovaćemo još tri nova mlada konja koja ce skakati pod našom zastavom Srbije po Evropi i šire.

Mila Štrbojević, drugoplasirana na Otvorenom Prvenstvu Beograda i prvoplasirana na Otvorenom Prvenstvu Vojvodine ove godine u kategoriji juniora ove godine, prvi put je nastupala na inostranom turniru sa svojim mezimcem Cornet’s Counterpartom. Teodora Šekularac, prvoplasirana na Otvorenom Prvenstvu Vojvodine i trećeplasirana na Otvorenom Prvenstvu Republike Srbije u kategoriji amazonki ove godine, uživala je na krilima svoj moćnog Contremonta.Ivan Stevanović, trener i jahač KK Viking iz Novog Sada, ovaj put je jahao svoje dve mlade kobile domaćeg odgoja Verona i Baileys.

Rezultati:


·  Manu Krdžić sa Royal Edition, utakmicu visine 80/90cm u dve faze završava na petom mestu u konkurenciji 23 konja, dok je u utakmici 90cm poslednjeg takmičarkog dana osvojila četvrto mesto od 19  takmičarskih parova, dok se sa Capellom u finalu na visini 110cm plasirala na četvrto mesto od 61. takmičarskog para.

·  Ivan Stevanović sa kobilom Verona u utakmici 80/90cm zauzima treće mesto od 30. takmičara, dok je sa kobilom Baileys finalnog dana u utakmici 80/90cm zauzeo takodje treće mesto u konkurenciji 10. konja.

·  Mila Štrbojević sa svojim jednorogom Cornet’s Counterpartom u utakmici visine 110cm, zauzima 17. mesto od 97. takmičara

·    Teodora Šekularac na krilima moćnog Contremonta, finalnog dana plasirala se na 9. mesto u utakmici visine 120cm sa džokerom u konkurenciji 35. takmičarskih konja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Equi

pre 1 godinu

Svaka cast za najhrabrije sportiste i ovaj plemeniti sport, treba ga vise promovisati!

Tamara

pre 1 godinu

Svaka čast ! Konjicki sport je plemenit sport i treba vise ulagati u taj sport i hipodrom , Beograd zasluzuje prelep hipodrom ??Bravo za informer sto prenosi ovakve vesti ?

Daca

pre 1 godinu

Veliko bravoooo za ove mlade i talentovane sportiste koji su svojim radom i trudom postigli neverovatan uspeh u Češkoj u najplemenitijem sportu, tj. konjičkom sportu. Takodje, sve pohvale i za konja Royal Edition iz KK “Prestige”, vlasnicu KK “Prestige”, bez čijeg rada i truda, ne bi bilo ovog uspeha. Nastavite i dalje u tom ritmu, jer uz vas, najiskrenije se nadam, ovaj najplemenitiji sport će se izboriti za svoje mesto u Srbiji. Puno uspeha vam zelim!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija