• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2023

09:15

Zorana Arunović i Damir Mikec NAJBOLJI STRELCI u 2022. godini

beta

Ostali sportovi

Zorana Arunović i Damir Mikec NAJBOLJI STRELCI u 2022. godini

Podeli vest

Strelci Zorana Arunović i Damir Mikec izabrani su za najbolje pojedince u 2022. godini u izboru Streljačkog saveza Srbije

Najuspešniji u 2022. godini izabrani su na osnovu predloga stručne komisije, u skladu sa odgovarajućim pravilnikom.

Damir Mikec je deveti put za redom dobio priznanje za najuspešnijeg muškog strelca godine u našoj zemlji. Mikec je malokalibarskim pištoljem postao prvak sveta, a na Evropskom prvenstvu je osvojio bronzu. Osvojio je i dva zlata na svetskim kupovima u Bakuu i Čangvonu, te srebro na Gran priju u Granadi. Na završnom turniru sezone Kupu predsednika u Kairu izborio je zlato i proglašen je za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022. godini.

Zorana Arunović se prošle godine takmičila samo vazdušnim pištoljem. Najznačajniji rezultat postigla je na Svetskom prvenstvu u Kairu, na kome je osvojila bronzu i postala prvi sportista koji je Srbiji doneo kvotu za Olimpijske igre u Parizu.

Foto: beta

Zorana Arunović

Na Evropskom šampionatu u Hamaru je stigla do srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i zlata sa ženskom ekipom. Sa svetskih kupova ima dva zlata u Rio de Žaneiro i Čangvonu i bronzu sa Gran pri turnira u Granadi. Na Kupu predsednika u Kairu je osvojila srebro i godinu je završila na drugom mestu svetske rang liste takmičarki vazdušnim pištoljem.

U kategoriji miks parova Arunović i Mikec su zajedno sezonu otvorili bronzom na Evropskom prvenstvu, a na svetskim kupovima su pogodili dva zlata u Kairu i Čangvou i jednu bronzu u Bakuu.Osvojili su i zlatne medalje na Gran priju u Granadi i na Mediteranskim igrama. Arunovićeva i Mikec su najbolja seniorka i senior pištoljem.

Foto: beta

Zorana Arunović i Dami Mikec

Lazar Kovačević je najuspešniji senior puškom, a najviše bodova u kategoriji seniorki puškom skupila je evropska prvakinja Teodora Vukojević. Za najuspešnijeg trenera izabran je brat Damira Mikeca i trener Goran Mikec.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija