• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. S.

12.02.2023

12:23

SUPERBOUL NAJSKUPLJI SPORTSKI DOGAĐAJ NA SVETU! Igra se meč težak 20 milijardi dolara!

reuters/ap photo/ USA Today

Ostali sportovi

SUPERBOUL NAJSKUPLJI SPORTSKI DOGAĐAJ NA SVETU! Igra se meč težak 20 milijardi dolara!

Podeli vest

Amerikanci će samo na klađenje na finalni meč lige američkog fudbala (NFL) Kanzasa i Filadelfije potrošiti 16 milijardi dolara. Ostatak novca biće potrošen na ulaznice, grickalice i reklame

Finalni meč lige američkog fudbala (NFL) između Filadelfije i Kanzasa ubedljivo je najskuplji sportski događaj na svetu, a biće težak 20 milijardi dolara.

Iglsi i Čifsi sastaće se u noći između nedelje i ponedeljka na "Stejt farm stadionu" u Glendejlu (Arizona) u 57. Superboulu, a samo na klađenje na taj meč Amerikanci će potrošiti vrtoglavih 16 milijardi dolara.

Prokletstvo

Kvoterbek Kanzasa Patrik Mahoms proglašen je za MVP lige, a poslednjih devet najkorisnijih igrača gubilo je finale

Skoro sedam puta manje - odnosno 2,5 milijardi dolara izdvojiće za grickalice, hranu i kupovinu novih televizora kako bi u svom domu imali što bolji ugođaj tokom utakmice koja zaustavlja Ameriku na tri sata.

Stadion proširen

Prosečna cena ulaznice za meč iznosiće 8.837 dolara, a kako će "Stejt farm stadion" za potrebe Superboula biti proširen na 78.600 mesta, to znači da će na ulaznice biti potrošeno 694.588.200 dolara. Među gledaocima će biti i retki VIP srećnici koji će za sumu od "tričavih" milion dolara dobiti privilegiju da sa 11 prijatelja privatnim letom dođu na meč u Arizoni. Tamo će moći da se druže sa legendarnim NBA košarkašem Šakilom O'Nilom i slavnim NFL igračem Robom Gronkovskim, koji se proslavio u dresu Nju Inglanda. VIP paket uključuje i ulazak na sve žurke koje će se održavati tokom vikenda, uz neograničeno korišćenje votke i šampanjca, privatno VIP kupatilo i obezbeđenje.

Foto: AP/Photo

 

Istorija: Prvi put dva crna

kvoterbeka i sudar dva brata
Superboul u Arizoni ući će u istoriju kao prvi u kom će se za titulu boriti dva kvoterbeka Afroamerikanca - Patrik Mahoms iz Kanzasa i Džejlen Herts iz Filadelfije. Takođe, prvi put će se u bici za trofej Vinsa Lombardija sudariti dva rođena brata. Biće to čuveni tajt end Čifsa Trevis Kelsi i centar Iglsa Džejson Kelsi.



Za ovogodišnji Superboul skočila je cena reklama. Tokom prošlogodišnjeg finala Los Anđeles Remsa i Sinsinati Bengalsa (23:20) cena za 30 sekundi reklama iznosila je 6,5 miliona dolara. Ove godine iznosiće sedam miliona dolara, a kako se očekuje da će biti oko 50 minuta reklama tokom utakmice i poluvremena, jasno je da će oglašivači potrošiti 700 miliona dolara.


Kvoterbek Kanzas Siti Čifsa Patrik Mahoms proglašen je pred utakmicu sezone za MVP regularnog dela šampionata, pa će se osim Filadelfije boriti i protiv kletve koja prati igrače koji posle nagrade za najkorisnijeg igrača godine moraju da igraju finale.

BROJKE

16 milijardi dolara potrošiće Ameri na klađenje na finale NFL
2,5 milijardi dolara potrošiće Amerikanci na grickalice i nove televizore
695 miliona dolara koštaće ulaznice za meč
700 miliona dolara platiće kompanije za reklame na Superboulu

Rijani ni cent

Poslednja devetorica MVP igrača izgubila su kasnije u Superboulu, a zadnji koji je objedinio i MVP priznanje i titulu šampiona bio je kvoterbek Sent Luis Remsa Kurt Vorner 1999. godine.

Foto: Reuters

 



- Hvala organizaciji Čifsa, treneru Ridu, mojim saigračima. Nikad ne bih bio ovde bez vas. Svakog dana dajemo sve od sebe za konačan cilj, a to je osvajanja Superboula. Hajde da ostvarimo taj san ovog vikenda - izjavio je Mahoms.

Na čuvenom šouu na poluvremenu navijače će zabavljati Rijana. Najbogatija izvođačica na planeti neće dobiti ni cent za nastup, u smislu honorara, već će dobiti novac od pregleda na muzičkim platformama.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

Na ovaj način ostvarujete pravo na niže račune za struju: Evo gde se obavlja procedura sticanja ovog statusa
Društvo

Na ovaj način ostvarujete pravo na niže račune za struju: Evo gde se obavlja procedura sticanja ovog statusa

Socijalno ugrožеni građani sa statusom еnеrgеtski zaštićеnog kupca od 1. aprila imaju pravo na bеsplatnе količinе strujе, gasa..., a od maja je na snazi novi pravilnik po kojеm status еnеrgеtski ugrožеnog kupca ostvaruju čеtvoročlana domaćinstva čiji ukupan mеsеčni prihod nе prеlazi 65.261,92 dinara, objavljеno jе u Službеnom glasniku.

09.05.2024

10:51

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu
Društvo

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu

„Er Srbija je dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti kojima se potvrđuje pravo letenja između Beograda i Šangaja dva puta nedeljno, a između Beorada i Gvandžo tri puta nedeljno, sa periodom važenja dozvola od tri godine”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva. 

09.05.2024

10:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija