• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs

04.03.2023

11:49

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE NESEBIČNO POMAŽE! Štefanek jasan: Želimo da se situacija u sportu što pre normalizuje!

Sportski savez Srbije

Ostali sportovi

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE NESEBIČNO POMAŽE! Štefanek jasan: Želimo da se situacija u sportu što pre normalizuje!

Podeli vest

U opštini Vladičin Han usled višegodišnjih problema sa svojim teritorijalnim sportskim savezom situacija je došla do granice koju ne mogu preći bez pomoći Sportskog saveza Srbije.

Jedan od zadataka Sportskog saveza Srbije je da rešava problem funkcionisanja sporta u jedinicama lokalne samouprave, ukoliko se krši Zakon o sportu, a organi lokalne samouprave ne mogu da reše nastali problem.

Na inicijativu predsednika opštine Vladičin Han Gorana Mladenovića, sa teškom situacijom upoznat je Sportski savez Srbije i Ministarstvo sporta. Ministarstvo sporta izdalo je rešenje po kome Sportski savez Srbije privremeno ostvaruje nadležnosti teritorijalnog sportskog saveza u opštini Vladičin Han. Ovakva situacija ne dešava se prvi put:

- Do detalja smo upoznati sa problemima u Vladičinom Hanu. Na našem Upravnom odboru obrazovan je Sportski odbor za opštinu Vladičin Han čiji su članovi generalni sekretar SSS Goran Marinković, Marina Jovičić i ja kao predsednik Sportskog saveza Srbije. Želimo da se situacija u sportu što pre normalizuje. Slično se pre tri godine desilo i u opštini Kula, u kojoj se situacija popravila, a nadamo se da će uskoro biti oformljen teritorijalni sportski savez. Ono što je najbitnije jeste da na teritoriji opštine u kojoj SSS obavlja funkciju, finansiranje klubova bude nesmetano kako bi i sami klubovi mogli da funkcionišu u skladu sa svojim godišnjim programom - rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Foto: Sportski savez Srbije

U opštini Vladičin Han klubovi nisu finansirani za 2023.godinu, a kako bi opština što pre raspodelila sredstva za ovu godinu, predstavnici Sportskog saveza Srbije generalni sekretar Goran Marinković, profesor Nenad Đurđević i Marina Jovičić, posetili su Vladičin Han i najpre se sastali sa predsesnikom opštine, gde su ga do detalja uputili u korake koje treba preduzeti što pre. Zatim je održan sastanak na koji su pozvani svi klubovi opštine Vladičin Han, upučeni su u svoje obaveze, ali je i njima prezentovan plan funkcionisanja sporta u narednom periodu:

- Ono što je najbitnije jeste da svako mora biti upoznat sa situacijom, svojim pravima i obavezama u narednom periodu. Klubovima je objašnjeno ko sve ima pravo na finansiranje iz budžeta lokalne samouprave po Zakonu o sportu, zatim kakva je procedura podnošenja godišnjih programa, koji su novi rokovi za ovu godinu. Verujemo da će kompletna procedura oko raspodele sredstava biti završena u martu mesecu i da će se klubovi posvetiti svom poslu. Drago nam je da je predsednik opštine gospodin Goran Mladenović bio rešen da stane na put problemima u sportu i da ima volju i želju da sport u opštini Vladičin Han funkcioniše na najbolji mogući način. Bitno je da klubovi znaju da Sportski odbor za opštinu Vladičin Han želi da situaciju što pre normalizuje i funkcioniše u skladu sa Zakonom o sportu, a kako smo se i na samom sastanku uverili klubovi su zahvalni Sportskom savezu Srbije na dolasku i objašnjenjima. Posle ovako pozitivnih reakcija nadam se da ćemo probleme uspešno rešiti - istakao je Marinković i dodao da je radi što boljeg funkcionisanja imenovan sekretar Sportskog odbora, gospodin Dragan Stevanović iz opštine Vladičin Han radi što bolje i brže komunikacije.

Foto: Sportski savez Srbije

Sam predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović i klubovi izrazili su veliku zahvalnost Sportskom savezu Srbije na brzoj reakciji, rešavnju problema, kao i prvom veoma konstruktivnom sastanku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija