• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

18.03.2023

19:46

PEREZU POL U SAUDISKOJ ARABIJI! Lekler kažnjen i startovaće sa 12 pozicije!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

PEREZU POL U SAUDISKOJ ARABIJI! Lekler kažnjen i startovaće sa 12 pozicije!

Podeli vest

Vozač Red Bula Serhio Perez bio je najbrži u današnjim kvalifikacijama i startovaće sa prve pozicije trku za Veliku nagradu Saudijske Arabije, drugu u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Perez je ostvario vreme 1:28,265 minuta. On je za 0,155 sekundi brži od vozača Fererija Šarla Leklera, koji će trku početi sa 12. pozicije zbog kazne zbog zamene jedne od komponenata na pogonskoj jedinici.

Iza njih sledi vozač Aston Martina Fernando Alonso koji je bio sporiji za 0,465 sekundi, a Džordž Rasel iz Mercedesa imao za 0,592 sekundi slabije vreme i startovaće sa četvrtog mesta.

Vozač Ferarija Karlos Sainc kvalifikacije je završio kao peti, ispred vozača Aston Martina Lensa Strola i Alpine Estebana Okona. Do desete pozicije su još i Luis Hamilton, Oskar Pjastri i Pjer Gasli.

Aktuelni svetski šampion iz Red Bula Maks Verstapen zbog problema sa poluosovinom završio je u češće u drugim kvalifikacijama, i sutrašnju trku će početi sa 15. mesta.

Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije na programu je u nedelju od 18.00.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija