• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2023

11:00

PRIJATELJI, BRAĆO, KUMOVI...  Srbija izborila plasman na Evropsko prvenstvo!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

PRIJATELJI, BRAĆO, KUMOVI... Srbija izborila plasman na Evropsko prvenstvo!

Podeli vest

Muška rukometna reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj, dva kola pre kraja kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Srbija je obezbedila plasman na EP bez obzira na rezultate na poslednja dva meča u Drugoj grupi kvalifikacija, pošto je Norveška savladala Slovačku 33:23.

Norveška je prva na tabeli sa osam bodova, dok je Srbija druga uz meč manje sa šest. Slovačka i Finska imaju po dva boda. Srbija će večeras gostovati selekciji Finske, a u nedelju u poslednjem kolu kvalifikacija dočekaće Slovačku u Novom Sadu.

Srbija je zabeležila tri pobede i samo jedan poraz i trenutno je iz Norveške koja ima meč više i skor od 4-1. Rukometni savez Srbije je objavio veliku vest na ovaj način.

"Familija je na Evropskom prvenstvu. Prijatelji, braćo, kumovi iz Nemačke – vidimo se u januaru 2024. godine. Zahvaljujući rezultatima u grupi, rukometaši Srbije obezbedili su završnicu Evropskog prvenstva i pre odigranih mečeva sa Finskom i Slovačkom. Ipak, nacionalni tim je svetinja i nema stajanja do samog kraja“, navodi se u objavi.

 

 

  Evropsko prvenstvo će biti održano od 10. do 28. januara 2024. godine u Nemačkoj. Plasman na EP 2024. izboriće po dva najbolja tima iz svake grupe i kao četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Foto: Tanjug/AP

 

- Osećam se fantastično. Ne mogu da objasnim koliko sam srećan što sam ponovo sa ekipom. Bilo mi je lepo da gledam uspehe i ekipe i pobedu protiv Norveške, ali mi je sa druge strane bilo i teško što nisam bio na terenu sa njima - rekao je golman srpske rukometne reprezentacije Vladimir Cupara.

Naš golman kaže da je povreda prošlosti. 

- Šaka je odlično, nemam bolova, posle dve nedelje sam bio na terenu iako su prognoze bile da me neće biti od četiri do šest nedelja. Nosim bandažu i zaštitu više psihe radi, ali dobro se osećam -  dodao je golman Vesprema.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17