• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.05.2023

20:00

UŽAS! Bivši svetski šampion PREBIO DEČAKA NASMRT! O ovoj tragediji bruji svet!

printscreen Twitter

Ostali sportovi

UŽAS! Bivši svetski šampion PREBIO DEČAKA NASMRT! O ovoj tragediji bruji svet!

Podeli vest

Mehman Halilov jedan je od najboljih sambista u istoriji Azerbajdžana.

Osvojio je Svetsko prvenstvo, postao bronzani na Evropskom prvenstvu i Evropskim igrama. S kontinentalnog prvenstva u Haifi, koje je završeno pre samo 15-ak dana, Mehman se takođe vratio s bronzanom medaljom.

Ipak, njegova sportska karijera je čini se završena nakon što je ubio jednog od svojih učenika.

Paralelno sa takmičarskim nastupima, Halilov je radio kao dečji trener samboa i džudoa. Pre nekoliko sati se pojavio snimak Mehmana kako se grubo ponaša prema svojim učenicima: hvata ih za kosu i uši, diže ih uvis, baca i šutira. Ono što je radio, bilo je kobno za sedmogodišnjeg učenika.

Sedmogodišnji Farid Bakarov, 30. aprila na jednom od treninga izgubio je svest od zadobijenih udaraca, prebačen je u bolnicu gde mu je dijagnostifikovan prelom vrata. Dete je potom umrlo.

Tokom istrage utvrđeno je da je Halilov, nakon što je učeniku slomio vrat, rekao rodbini da je dete povređeno usled pada. Trener je odveo dječaka u bolnicu bez upozorenja porodice. Zatim je Bakarova poslao kući.

Članovi porodice videli su u kakvom je stanju i ponovo su ga odvezli u bolnicu gde je preminuo. Tek danas se saznalo za ubistvo deteta. 

Halilovu je sud odredio četiri meseca pritvora kao preventivnu meru. Kako sada stvari stoje, sledi mu uskoro i višegodišnja robija za ono što je uradio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija