• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2023

06:44

KUKIĆ ZA "INFORMER.RS" NAKON ŽREBA! Grupa po MERI! Bratski DERBI sa CRNOM GOROM!

Starsportphoto

Ostali sportovi

KUKIĆ ZA "INFORMER.RS" NAKON ŽREBA! Grupa po MERI! Bratski DERBI sa CRNOM GOROM!

Podeli vest

Rukometaši Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati protiv Islanda, Mađarske i Crne Gore, a nakon žreba porazgovarali smo sa Lazarom Kukićem.

Beleži Srbija sve bolje rezultate na velikim takimičenjima u poslednje vreme, a pred izabranicima Tonija Đerone je još jedan veliki izazov - Evropsko prvenstvo. Mogao bi turnir u Nemačkoj da bude kruna generacije koja je već nekoliko godina na okupu... Žreb - povoljan, budući da su Orlovi smešteni u grupu C zajedno sa Islandom, Mađarskoj i Crnom Goron. Izrazitog favorita nema, ali je izvesno da sve četiri reprezentacije žele plasman u narednu fazu. 

Odmah nakon žreba porazgovarali smo sa Lazarom Kukićem, reprezentativcem Srbije koji je u razgovoru za "Informer" izneo sveoje prve impresije pošto je saznao rivale Orlova na Evropskom prvenstvu. 

- Grupa po meri, sve reprezentacije su ujednačene po kvalitetu i mislim da imamo velike šanse da se borimo za narednu fazu takmičenja. Gledao sam i pre žreba šešire, nismo bili povlašćeni, mogli smo da izvučemo mnogo jake rivale, dobro smo prošli. Islađani nisu toliko zvučna reprezentacija, ali oni koji prate rukomet znaju o kakvoj reprezentaciji se radi - rekao je Lazar Kukić i nastavio. 

- Imaju odlične individualce, Omar Ingi Sigurdson i Kristensenu iz Magdeburga, oni su među najboljim igračima na svojoj poziciji. Neće biti lako, daleko od toga, gaje brz rukomet. Pokušavaju što brže da reše napad, a što manje da imaju loptu. Možemo da igramo sa njima, dobro je što ćemo protiv njih igrati na startu imamo vremena da se spremimo. Najvažnije je da svi budemo zdravi, da cela ekipa bude na okupu, ako tako bude imamo šansu da sa dva boda otvorimo Evropsko prvenstvo protiv favorita u grupi. 

Foto: Starsportphoto©

Očekuje se da Islanđani imaju veliku podršku svojih navijača u Berlinu. Najavljeno je da će oko 3.000 "Vikinga" doći da bodre rukometaše na Evropskom prvenstvu, ali reprezentativac Srbije ne sumnja da će i Orlovi imati silnu podršku u nemačkoj prestonici. 

- Islanđani vole i prate rukomet, u ekspanziji su u poslednje vreme, to nama neće predstavljati problem. Lepo je igrati pred punom arenom, ali znamo da u Nemačkoj i Berlinu ima i dosta Srba. Siguran sam da će i oni doći u velikom broju da nas bodre i nose do pobede - dodao je srpski reprezentativac. 

Orlove na Evropskom prvenstvu očekuje i "bratski derbi" protiv Crne Gore. 

- Crna Gora ima ozbiljan sastav, mnogo kvalitetnih igrača, sa ozbiljnim karijerama. Mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji od njih, ali se često dešavalo da se na našim utakmicama nešto zakuva zbog stvari koje nemaju veze sa sportom. Mi smo bratski narod, biće to pravi derbi i više od utakmice, nezahvalno je prognozirati takve mečeve. Biće ogromna borba, sigurno je da ćemo dati sve od sebe i biti maksimalno profesionalni - jasan je bio Kukić. 

Srbija će odmeriti snage i sa Mađarima u grupnoj fazi kontinantalnog takmičenja, a na klupi našeg severnog komšije sedi Ćema Rodrigez, bivši trener Lazara Kukića koji bi mogao da bude "prednost" Mađara u Berlinu. 

- Dobro ih poznajem, moj bivši trener Ćema Rodrigez je selektor, a asistent mu je moj prvi trener u Španiji. Sigurno je da će biti mnogo taktičkog nadmudrivanja. Uvek spreme ekipu do najsitnijih detalja, to će biti "tvrda" utakmica. Imaju velike šanse, dolaze da se bore za prolazak u narednu fazu. Jako zanimljiva grupa - podvukao je Kukić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija