• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2023

11:30

BOGATSTVO ZA SVETSKU REKORDERKU! Evo šta je šampionka u atletici dobila od PREDSEDNIKA DRŽAVE

EPA

Ostali sportovi

BOGATSTVO ZA SVETSKU REKORDERKU! Evo šta je šampionka u atletici dobila od PREDSEDNIKA DRŽAVE

Podeli vest

Fejt Kipjegon (29), kenijska atletičarka koja je u prethodnih sedam dana oborila dva svetska rekorda, dobila je kuću i 35.000 dolara od predsednika Kenije Vilijema Ruta, prenose svetski mediji.

Fejt je prvo u petak na mitingu Dijamantske lige u Parizu postavila svetski rekord na trci od 5.000 metara, pošto je trijumfovala sa rezultatom 14:05,20. Potom je u utorak, u trci na 1.500 metara postavila novi svetski rekord, pošto je pomenutu deonicu istrčala 3:49,11.

Foto: EPA

 

Zbog ta dva podviga, dobila je poziv od predsednika Kenije Vilijema Ruta, koji ju je bogato nagradio. Dodelio joj je kuću, kao i novčanu nagradu od 35.000 dolara.

- Vera je učinila čitavu Keniju ponosnom. Ona je model doslednosti, discipline i napornog rada, a pre svega najvažnija joj je porodica. Fejt je sjajna žena iz Kenije, majka i svetski šampion spojen u jedno - naveo je predsednik Kenije, a potom najavio da će kenijska vlada u budućnosti na sličan način nagrađivati svetske rekordere.

Fejt Kipjegon ima dva olimpijska zlata, kao i dve zlatne medalje sa Svetskih prvenstava, a ima još 12 prvih mesta sa različitih takmičenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija