• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2023

09:19

Srbija bez finala! Grci nemilosrdni, "delfini" se bore za bronzu!

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Srbija bez finala! Grci nemilosrdni, "delfini" se bore za bronzu!

Podeli vest

Vaterpolisti Srbije nisu upeli da pobede Grke u polufinalu Svetskog prvenstva, Heleni su slavili ubedljivo sa 13:7.

 

"Delfini" su propustili priliku da osvoje prvu medalju na Svetskom prvenstvu od 2017. godine, mada će imati novu u borbi za bronzu protiv poraženog iz duela Mađarska - Španija (subota ujutru od 06.00). Propustila je i šansu da pobedom protiv Grčke obezbedi plasman na Olimpijske igre 2024. Vizu za Pariz moraće da traže na narednom Evropsko i Svetskom šampšionatu koji su na programu početkom naredne godine.

SRBIJA - GRČKA 7:13 (2:3, 0:3, 3:3, 2:4)

Bazen Marina Mesi, Fukuoka. Sudije: Periš (CRO), Kolombo (ITA)

SRBIJA: Mišović (g), Mitrović (g), Radulović, Rašović, Ranđelović, Lazić, Milojević, Drašović, Jakšić, Janković, Ubović, Vučinić, Martinović.

GRČKA: Zerdevas (g), Corcatos (g), Genidunas, Skumpakis, Gjuvecis, Funtulis, Papanastasiu, Dervisis, Argiropulos Kanakakis, Alafrakis, Kakaris, Nikolaidis, Gilas.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Uživo

Četvrta četvrtina

Kraj utakmice!  Vaterpolisti Srbije ipak nisu mogli da dođu do plasmana u finale Svetskog prvenstva, poraženi su od Grčke sa 13:7. Ostaje borba za bronzu, gde čekamo poraženog iz duela Mađarske i Španije.

30. minut - Tek drugi put je Rašović uspeo da pogodi na ovom susretu. Smanjen minus, ali smo davno izgubili šansu da se borimo za preokret, jer Heleni vode 13:7.

29.minut - Nemanja Ubović smanjuje prednost Grka. Pogodio je centar Srbije sa dva metra, ali Grci ubedljivo vode 12:6.

28. minut - Katastrofa, naši ništa ne mogu da pogode, a Grci ne staju, sad vode 12:5. 

27. minut - Nadigrali su nas Grci, nastavljaju nemilosrdno da rešataju. Kakaris je sad bio presizan za 11:5. S druge strane ništa novo, mi opet ne koristimo igrača više, a imali smo čak devet puta. 

26. minut - Samo što je počela poslednja četvrtina Grci idu na 10:5. Gledao je snimak sudija Periš i potvrdio da je bio gol Argiropulosa. Lopta je po mišljenju sudija jedva prešla liniju.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Treća četvrtina

24. minut - Jakšiiiić! Srbija smanjuje na 9:5 pred kraj četvrtine, pa smo uspeli da sačuvamo gol do kraja četvrtine. Sledi poslednja četvrtina.

22. minut - Konačno! Milojević sa desnog krila u mrežu Grčke. Nažalost, odmah Grci uzvraćaju, čuvaju pet golova razlike - 9:4

21. minut - Rano smo se poradovali, opet Heleni imaju pet golova više, vode 8:3, najbolji strelac Genidunjas je proradio.  S druge strane, Zedervas je zasutavio udarac Lazića

20. minut - Ovo je neverovatno, Vučinić, pa Ranđelović ne pogađaju, ali na sreću Lazić postiže šesti gol na takmičenju. Konačno smo iskoristili igrača više i smanjili na 7:3. Prekinuli smo seriju Grka 5:0. 

19. minut - Srbija nije postigla gol od sedmog minuta meča, teško je posle ovakve igre nadati se nekom preokretu. Kad ne ide, baš ne ide, novi promašaj Rašovića, opet kada smo imali igrača više. 

18. minut - Grčka ima peti put igrača više, Radulović je isključen, a Heleni to koriste i ubeljivo vode 7:2. Nastavili su gde su stali tokom druge četvrtine koju su dobili sa 3:0.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Druga četvrtina

16. minut - Ovo je zaista zabrinjavajuće, deveti promašaj naših. S druge strane Argiropulos vodi Grke na 4:0. Grci posle prve dve četvrtine meča vode 6:2

15. minut - Da li je moguće da se ovo dešava? Imali smo četvrti put igrača više, ali to nismo uspeli da iskoristimo. 

13. minut - Nikola Jakšić nije mogao da dođe do gola, a na drugoj strani Srbija se odbranila dobrom igrom na centru.

12. minut - Neee! Grci sad idu na 5:2. Heleni su u seriji od 3:0 i imaju tri gola prednosti pred kraj prvog dela igre. Papanastasiju je pogodio.

11. minut - Ovo nije dobro, Grci imaju dva gola prednosti - 4:2. Gilas je postigao prvi gol na utakmici.

9. minut - Napad Grčke sa igračem više, isključenje je dobio Đorđe Vučinić, ali je neprecizan bio Funtulis.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Prva četvrtina

8. minut - Šteta! Opet vode Grci, opet sa igračem više, idu na 3:2! Drašović je pokušao da nam donese izjednačenje, nije uspeo, pa posle prvoih osam minuta ostaje 3:2 za Grke.

7. minut - Izjednačenjeee - 2:2. Rašović pogađa sa peterca iznad glave golmana Grčke. 

7.minut - Jaoooo! Ne ide nam šut, Za šest minuta meča Srbija je pogodila tri puta okvir gola. Novi promašaj Strahinje Rašovića, pa je Milojević odlično odigrao na drugoj strani i zaustavio Grke.

7.minut - Mitrović podiže ramu, sjajna odbrana našeg golmana, ali io na drugoj strani briljira čuvar na golu,  Zerdevas je Grcima sačuvao prednost.  

6. minut - Imaju naši igrača više, Strahinja Rašovič je pokušao, ali je odlično bio pokriven, pa su se Grci odbranili. Ostaje 2:1 za Helene.

5. minut - Imali su Grci igrača više i iskoristili ga preko centra Kakarisa za preokret, vode 2:1. Nažalost, Ubović pogađa prečku, nema promene rezultat.

4. minut - Grci dolaze do egala 1:1! Skufakis pogađa sa distance, njegov  treći gol na prvenstvu.

2. minut - Mitrović nas je prvo sjajno odbranio, pa je s druge strane Nikola Jakšić 18.golom na šampionatu doneo Srbiji prvo vođstvo u meču - 1:0.

1. minut- Šteta! Imali smo prvi napad, ali ga nismo iskoristili preko Rašovića.

10.00 - Počeka je utakmica. Prvi napad imaju vaterpolisti Srbije, Đorđe Vučinić je bio brži od svog rivala iz Grčke.

 

09.55 - Idemoooo! Uskoro počinje utakmica!

09.45 - Biće ovo repriza finala Olimpijskih igara 2021. u Tokiju, gde su "delfini" slavili 13:10 i došli do novog zlatnog odličja.

 

 

09.31 -  U našoj ekipi je čak sedmorica debitanata. Nema više Filipovića, Prlainovića, braće Pijetlović, Aleksića... Selektoru Urošu Stevanoviću su na raspolaganju: Branislav Mitrović, Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Vladimir Mišović, Marko Radulović, Vasilije Martinović, Đorđe Vučinić, Radomir Drašović, Vuk Milojević, Filip Janković, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić i Sava Ranđelović.


 

Foto: Starsportphoto

 

 

09. 22 - Srbija je u grupi zabeležila pobede protiv Južne Afrike 30:5 i Crne Gore na peterce 17:15 dok je od Španije poražena 16:14. Potom je u osmini finala bila bolja od Japana 16:10, a onda su pali Italijani (15:14). S druge strane "Heleni“ su savladali Australiju sa 13:9, onda Kazahstan sa 18:2, pa za kraj grupne faze i SAD sa 15:14, a preko Crne Gore (10:9) su se domogli polufinala.

09.10 - Ukoliko srpski vaterpolisti pobede u utakmici polufinala, obezbediće ne samo medalju na ovom takmičenju, nego i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Foto: EPAIMAGES

 

 

09.09 - Polufinalni meč naših vaterpolsita možete da pratite na RTS 1 i TV Arena premiu.

09.07 - U drugoj polufinalnoj utakmici igraju Španija i Mađarska od 11.30.

09.05 - Dobro došli! Pratite uz Informer meč polufinala Svetskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Grčke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija