• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

08:59

Presedan! Nikad viđeno u istoriji svetske atletike! (VIDEO)

profimedia

Ostali sportovi

Presedan! Nikad viđeno u istoriji svetske atletike! (VIDEO)

Podeli vest

Atletičarke Nina Kenedi i Kejti Mun oduševile su planetu i ispisale su u Budimpešti istoriju svetske atletike.

Australijska i američka atletičarka su podelile zlatnu medalju u skoku s motkom, što se dogodilo prvi put u istoriji planetarne smotre.

I jedna i druga su preskočile 4,90 metara, a nakon što su obe po jednom obarale letvicu na 4,95, na terenu su se dogovorile da podele zlatnu medalju na opšte oduševljenje.

 

 

Iako ovo nije prva pobeda zlatne medalje u istoriji atletike, niko pre Nine Kenedi i Kejti Mun nije to uradio na svetskim prvenstavima. Identična situacija viđena je na Olimpijskim igrama u Tokiju u skoku uvis kod muškaraca, kada su zlato podelili Mutaz Esa Baršim i Đanmarko Tamberi, koji je i u prestonici Mađarske uspeo da dospe do svetskog trona.

- Veoma dugo smo bile tamo, gurale jedna drugo do apsolutne granice. Kejti je svetska šampionka, ona je olimpijska šampionka, nisam očekivala da će hteti da podeli zlato pa sam mislila da ćemo nastaviti da skačemo - rekla je presrećna Kenedi i dodala:

Foto: profimedia

 

 

- A onda sam je nekako pogledala i pitala: 'Želiš li možda da podelimo ovo?' i mogli ste na njenom licu da vidite olakšanje i na mom licu isto. Neverovatno je podeliti zlato sa Kejti Mnu. Dugo smo prijateljice - poručila je ona.

Finkinja Vilma Murto osvojila je bronzanu medalju sa preskočenih 4,80 metara. Vredi istaći da svetski rekord u skoku uvis drži legendarna Ruskinja Jelena Isinbajeva sa 5,06 metara, postavljen pre 14 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija