• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2023

20:29

Srpkinje iznenadile i selektora! Gvideti: Nisam očekivao da će biti ovako lako

Starsportphoto

Ostali sportovi

Srpkinje iznenadile i selektora! Gvideti: Nisam očekivao da će biti ovako lako

Podeli vest

Selektor odbojkašica Srbije Đovani Gvideti priznaje da nije očekivao da će njegove izabranice rutinski obezbediti četvrtfinale Evropskog prvenstva u Belgiji.

Naše devojke su danas bez većih problema razbile reprezentaciju Švedske sa 3:0 u setovima i izborile mesto među osam najboljih na Starom kontinentu.

Italijanski stručnjak na klupi Srbije zadovoljan je bio igrom devojaka i priznaje da je očekivao ubedljivo pobedu, ali ne i da će biti tako lako protiv Šveđanki.

- Očekivao sam da možemo da pobedimo 3:0, jer je naš tim sigurno jači od Švedske. Ali, nisam očekivao tako lako. Ekipa je imala dobar pristup, odlično je igrala u bloku i odbrani. Šveđankama je bilo teško da ostanu u meču, jer je svaki napad bio uhvaćen. Bilo je lepo za mene videti to. Sad se okrećemo sledećoj utakmici, koja je veoma važna. Ne znamo još protivnike. Imamo jedan dan za oporavak i za pripremu, to je dobro, ali ne i dovoljno. Ipak, tako je i našem rivalu, tako da ne možemo da se žalimo - rekao je Gvideti, a prenosi "Mocart sport".

Foto: EPA Images

 

Reprezentativka Srbije Bjanka Buša pohvalila je svoje saigračica i istakla da ekipa treba da nastavi da igra u istom ritmu.

- Vrlo nam je bilo važno da budemo prve u grupi, kako bismo sebi olakšale put do finala. Bitno je da smo nastavili dobro da igramo u kontinuitetu, da se pobede ređaju... Danas smo odigrale dobar meč. Sad je važno igrati dobro, jer su utakmice na ispadanje. Sledeći meč je četvrtfinale, sigurno najbitniji... Svejedno nam je ko će biti protivnik, nikoga ne priželjkujemo. Nama je važno da mi dobro odigramo, da nametnemo naš ritam, onda će sve biti dobro - istakla je Buša i osvrnula se na činjenicu da i dalje ima malo publike na mečevima. 

- Publike je i dalje malo, ali se nadamo da će od četvrtfinala biti više ljudi. Čuli smo da dolazi autobus iz Srbije, dolaze i naše porodice, sigurno će biti bolje - zaključila je Buša.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31