• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2023

06:58

Srbija juri najmanje 10 medalja u Parizu!

Starsportphoto

Ostali sportovi

Srbija juri najmanje 10 medalja u Parizu!

Podeli vest

Odbojkašice su u subotu izborile vizu za Olimpijske igre, isto je sinoć učinio i rvač Mate Nemeš, pa je tako proširena lista naših takmičara od kojih se očekuju odličja naredne godine.

Srbija nakon jučerašnjeg preseka stanja ima 44 takmičara na najvećoj sportskoj smotri sledećeg leta u prestonici Francuske i sasvim je realno da taj broj bude još veći. Samim tim, biće značajno proširen krug naših kandidata za odličja.

Naravno, pod brojkom 44 podrazumeva se da odbojkašice i košarkaši daju po 12 članova, a to je ukupno 24 učesnika Igara.

Tu su još bokser Vahid Abasov, bokserka Nina Šadrina, rvači Stevan Andrija Mićić, Hetik Cabolov i Mate Nemeš, atletičarke Angelina Topić, Milica Gardašević i Ivana Vuleta, veslačica Jovana Arsić, muški i ženski četverac u kajaku (osam takmičara), plivač Andrej Barna, kao i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec.

Foto: Tanjug/AP

Odbojkašice idu po novu medalju

Prema rečima Maje Ognjenović, kapitena naših odbojkašica, glavni cilj je ispunjen i ekipa će biti spremna da dogodine napadne odličje u Parizu.

- Imale smo naporno leto, ali kada se podvuče crta, prezadovoljne smo. Ispunile smo ono što se od nas očekivalo i srećna sam i ponosna što je to tako. Mi smo kao narod najbolji kada je najvažnije, a to je i naš sportski mentalitet. Podsetiću da smo na Evropskom prvenstvu osvojile srebrnu medalju i to ne možemo da smatramo neuspehom jer smo izgubile od Turske, rivala dostojnog titule - rekla je Maja Ognjenović.

Kao što ste mogli da primetite, među sportistima koji su izborili vizu trenutno nema Novaka Đokovića, ali bez ikakve sumnje najbolji teniser sveta biće deo tima u Francuskoj, o čemu je i sam u nekoliko navrata govorio. Uslov je da još jednom bude deo Dejvis kup tima Srbije, što će se desiti u oktobru i Nole će tad izboriti vizu za Igre, a tamo će biti glavni favorit za zlato.

- Nadam se da ću biti zdrav i spreman da zaigram naredne godine na Olimpijskim igrama. Igraće se na šljaci, na terenima Rolan Garosa, pa se nadam da će tamo doći i najbolji mogući rezultat za mene - govorio je pre nekoliko meseci Nole.

Foto: EPA Images

Đoković želi olimpijsko zlato

Osim odbojkašica i Novaka, medalja se očekuje i od Ivane Vulete, atletičarke u skoku udalj, koja je u fantastičnoj formi. Iz senke vreba i Milica Gardašević, ali i mlada Angelina Topić u skoku uvis. Reč je o jednoj od najtalentovanijih sportistkinja na svetu. Naši košarkaši, aktuelni vicešampioni sveta, i sami su poručili da idu po zlato.

Tu je i Damir Mikec u streljaštvu, koji ima srebro sa prošlih Olimpijskih igara, ali i Zorana Arunović, koja je godinama u samom vrhu. Jedan od favorita biće i rvač Stevan Mićić, momak koji je pre sedam dana postao šampion sveta u kategoriji do 57 kilograma. Veslačica Jovana Arsić je uzela bronzu na Evropskom prvenstvu ove godine i pokušaće to isto na OI.

Foto: Starsportphoto©

Stevan Mićić

S druge strane, ukoliko prođu kvalifikacije, svakako će kandidati za visok plasman biti vaterpolisti i odbojkaši. "Orlovi" u subotu kreću na kvalifikacioni turnir i pokušaće da se plasiraju na Igre nakon dva propuštena ciklusa.

"Delfini", kao olimpijski šampioni, u podmlađenom sastavu imaće dve šanse da se domognu vize za Pariz - prvu na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu (januar), a onda i na Svetskom u Dohi (februar).

Kandidati Srbije za medalje na OI u Parizu 2024. 

Odbojkašice - kandidati za zlato
Ivana Vuleta (skok udalj) - kandidat za zlato
Novak Đoković (tenis) - kandidat za zlato
Košarkaši - kandidati za zlato
Stevan Mićić (rvanje) - kandidat za zlato
Damir Mikec (streljaštvo) - kandidat za zlato
Zorana Arunović (streljaštvo) - kandidat za medalju
Jovana Arsić (veslanje) - kandidat za medalju
Milica Gardašević (skok udalj) - kandidat za medalju
Angelina Topić (skok uvis) - kandidat za medalju




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija