• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Radivojević

09.10.2023

12:48

Drugarici ranjen brat, drugima očevi poslati na front! Božica Marković otkriva detalje iz Izraela

reuters/Instagram

Ostali sportovi

Drugarici ranjen brat, drugima očevi poslati na front! Božica Marković otkriva detalje iz Izraela

Podeli vest

Čuje se i oseća sve! Detonacije, avioni, helikopteri, saigračicama stradaju porodice i prijatelji, a mi ne znamo kada ćemo kući - poručuje iz Izraela za Informer odbojkašica Makabija iz Haife, Božica Marković (25), koja se nalazi u ratu zahvaćenom Izraelu i opisuje užas kroz koji prolaze njene drugarice iz ekipe čije familije proživljavaju pravu agoniju.

Rat u Izraelu počeo je u subotu nakon masovnih raketnih udara Hamasa na teritoriju južnog i centralnog Izraela. Do sada je poginulo više od 700 Izraelaca, 2.382 osobe ranjene u napadima su u bolnicama, od kojih su 22 u kritičnom stanju, a 345 je teško povređeno. S druge strane, najmanje 413 Palestinaca je ubijeno, a 2.300 je ranjeno u Pojasu Gaze. 

Mnogi Srbi su stigli u prestonicu naše zemlje, ali odbojkašice Božica Marković, Marta Drpa i Sanja Bursać još uvek čekaju informaciju kada će se ukrcati u avion za domovinu.

- Dobro smo trenutno, hvala Bogu, u stanu smo i čekamo vesti iz kluba i ambasade. Osećamo se malo sigurnije u odnosu na mnoge, jer je Haifa najbezbedniji grad u ovom momentu i na svu sreću ne oseća se toliko ratno stanje kao u drugim delovima zemlje. Ipak, čuje se sve, avioni, helikopteri i nije svejedno. Imamo dovoljno hrane, Marta, Sanja, ja i saigračica iz Bugarske smo non-stop zajedno i iščekujemo povratak - poručuje Markovićeva za Informer iz Izraela.

 

 

Otkriva iz prve ruke nekadašnja odbojkašica Crvene zvezde kroz kakav pakao prolaze trenutno Izraelci.

- Mnogo je emotivno. Sve naše saigračice su potresene i zabrinute, jer su im porodice u velikoj opasnosti. Jednoj je ranjen brat, nekima su očevi morali da odu na front i čak i da ne čitamo vesti i ne gledamo televizor, odlično znamo kakvo je stanje. Mnogim drugaricama su nestali prijatelji ovih dana i svi se nadamo da će ovo što pre prestati. Ova zemlja je prelepa, uživali smo svi u njoj. Mnogo mi je krivo i velika je šteta što se ovo sve dešava.

Srpski sportisti zajedno u teškim trenutcima

Nemanja Ljubisavljević, doskorašnji irgač Vojvodine ove sezone je prešao u  Makabi Bnej Rejnu, klub iz Nazareta, ali on i ostali stranci žive u Haifi, koja je udaljena pola časa vožnje od tog grada. On se oglasio u subotu za Infromer poručivši da nije prijatno i da je tamo najlošija situacija u poslednjih dve decenije.

- Baš tako. Poznajemo Nemanju koji je tu sa suprugom, družimo se svi i iskreno uživali smo u Haifi sve do sada. Svima je mnogo teško pala ova situacija - kaže Božica Marković.

 

 

 

 

Porodice srpskih odbojkašica su očekivano u velikom strahu i na vezi su sve vreme sa našim sportiskinjama.

 

 

- Telefon zvoni non-stop. Ne  mogu ni da stignem da odgovorim na sve poruke i pozive, a čim to ne učinim, odmah nastane panika. U stalnom smo kontaktu sa konzulom i Ministrstvom spoljnih poslova. Tebalo bi danas da imamo sastanak i da dobijemo više informacija o povratku - poručila je za Informer Božica Marković.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija