• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

09.10.2023

15:30

Bilo je strašno! Gore je nego NATO bombardovanje Srbije! Srpski trener opisao dramu u Izraelu

Privatna arhiva

Ostali sportovi

Bilo je strašno! Gore je nego NATO bombardovanje Srbije! Srpski trener opisao dramu u Izraelu

Podeli vest

Trener Hapoel Ašdoda Nedeljko Matić, koji je boravio na samo 15 kilometara od Pojasa Gaze, kaže da mu je mnogo teže pao rat u Izraelu nego NATO bombardovanje Srbije. Palestinci se prerušavaju u izraelsku vojsku i upadaju u kuće, otkriva stručnjak za Informer.

Sve što se dešava u Izraelu teže mi je palo nego NATO bombardovanje Srbije 1999. godine! Ne zna se gde će rakete pasti i nismo smeli nikome da otvorimo vrata jer se Palestinci prerušavaju u izraelsku vojsku, upadaju u kuće i otimaju ljude, otkriva srpski rukometni trener Nedeljko Matić!


Veliki broj srpskih sportista nalazi se i dalje u Izraelu gde igra za tamošnje klubove, ali je dobar deo njih uspeo je da se dokopa Srbije od momenta kada je u subotu ujutru počeo rat.


Ljuti na Vladu


Sad je na sigurnom i Matić, koji predvodi Hapoel Ašdod i živi na samo 15 kilometara od Pojasa Gaze. On je u ponedeljak ujutru redovnom linijom "Er Srbije" doleteo u Beograd, ali su iza njega paklena dva dana puna neizvesnosti.


- Meni je sve to što se dešavalo od subote ujutru bilo gore nego NATO bombardovanje Srbije. Nekako se 1999. znalo gde će bombe pasti, a ovde se ispaljuju nekontrolisano, ne znaš da li će levo ili desno ili ulicu, dve dalje nego što je planirano. Ja sam bio na 8. spratu, stara gradnja, nisam imao sigurnu sobu i sa prozora sam video rakete. Bilo je mnogo raznih informacija, trudio sam se da ne gledam i ne čitam koliko je moguće, ali noći su bile najteže. Rekli su nam da ne otvaramo nikome vrata, koliko god da lupaju, čak iako su uniformisani, jer se navodno Palestinci se prerušavaju u izraelsku vojsku, upadaju u kuće i otimaju ljude - počinje ispovest Nedeljko za Informer.


On dodaje da su već sutradan prodavnice normalno radile i da se Izraelci trude normalno da žive, ali da su šokirani dešavanjima.


- Već sutradan su prodavnice normalno radile, ne rade škole i tržni centri. Nije kao kod nas, da uđu u prodavnicu i kupe osam vekni hleba i deset konzervi. Ne znam da li je to zato što su drugačiji od nas ili su navikli ili se trude da normalno žive. Mnogi su ipak iznenađeni i ljuti na Vladu i službe i pitaju se kako je 1.000 Palestinaca prešlo granicu, a da ih niko nije primetio i zaustavio!? Još traju borbe u kibucima, nisu ih očistili, a kad sam stigao u Srbiju čuo sam da su četiri zgrade pogođene u mom gradu - dodaje Matić.


Nadaju se brzom kraju


Rukometni trener kaže da se narod u Izraelu nada da će sve biti brzo gotovo.


- Na putu do aerodroma vojska nas je dva puta zaustavila i pustila tek kad su proverili ko smo i šta smo. Ja sam došao "Er Srbijom" redovnom linijom, mnoge druge kompanije ne lete, tako da hvala našoj Vladi. I u našem avionu je bilo dosta Izraelaca. Kada ću se vratiti ne znam, iz kluba su nam rekli da se nadaju da će za sedam do deset dana sve biti gotovo - zaključuje Nedeljko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"
Društvo

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"

Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji, Vladica Stanković, golim rukama hvata ove gmizavce, a njegovi snimci svake godine iznova nas iznenade. Nakon što je dečaka (4) ujela zmija otrovnica u Leskovcu, dok se igrao blizu kuće, mnogi su se zapitali da li zaista treba da se zabrinemo. Vladica Stanković otkrio je da je ova sezona udarna za njega, a snimci koje nam je poslao dokazuju koliko posla ima.

08.07.2024

10:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija