• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2023

18:06

Bilijar u Srbiji nastavlja da niže uspehe

Sportski savez Srbije

Ostali sportovi

Bilijar u Srbiji nastavlja da niže uspehe

Podeli vest

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković ugostio je osvajače medalja sa Evropskog prvenstva održanog u Sloveniji. Nenad Ilić iz Beograd osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u disciplini 9 ball, a Miroslav Kremenović iz Novog Sada postao šampion Evrope u disciplini 14.1, a uz tu zlatnu osvojio još 3 medalje na istom takmičenju, bronze u disciplinama 8 ball i 10 ball i srebro u disciplini 9 ball.

Pavle Klanšček predsednik Srpske bilijar asocijacije istakao je da kontinuirani rad iz godine u godinu donosi velike rezultate:

- Po prvi put smo osvojili 5 medalja na jednom Evropskom prvenstvu imamo i šampionsku titulu. Za nas to znači mnogo, bilijar je sport koji se još uvek razvija u velikoj meri u našoj zemlji, imamo 32 i veoma uspešne takmičare - rekao je Klanšček i osvrnuo se na još osvojenih priznanja:

- Pored medalja na Evropskom prvenstvu ostvaren je i najbolji uspeh u seniorskoj konkurenciji, a to je bronzana medalja na US openu, jedini turnir veći od Svetskog prvenstva, a taj uspeh ostvario je Aleksa Pecelj. On je zaista redak talenat, aktuelni evropski šampion, na pomenutom US openu finale mu je izmaklo bukvalno za jednu kuglu i to je uspeh koji je ceo svet prepoznao, a na osnovu koga smo dobili pozive na sve svetske turnire, sada ćemo igrati World cup of pool, svetsko prvenstvo u dublovima, bez kvalifikacija. 

Zahvalio bih se Sportskom savezu Srbije što nas podržavaju i prepoznaju - rekao je po završetku sastanka u SSS Pavle Klanšček.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković čestitao je takmičarima i rukovodstvu Srpske bilijar asocijacije:

- Čestitke takmičarima koji su su ostvari uspehe. Čestitam i rukovodstvu koje neprestano radi kako bi obezbedili uslove svojim takmičarima. Nadam se da ćete u svakoj godini koja dolazi moći da sa osmehom sumirate sve veće uspehe. Sportski savez Srbije će biti uz vas za pomoć i podršku. Verujem da ćemo se još mnogo puta videti na prijemima nakon takmičenja - istakao je Marinković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija