• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.12.2023

19:22

Srpskim rukometašicama "visi" prolaz: Rumunke ih uništile

EPA

Ostali sportovi

Srpskim rukometašicama "visi" prolaz: Rumunke ih uništile

Podeli vest

Novi poraz rukometašica na Svetskom prvenstvu! Rukometašice Srbije poražene su od Rumunije (37:28) u meču 2. kola grupe E na Svetskom prvenstvu.

Izabranice Uroša Bregara u maltene praznoj dvorani u Herningu nisu uspele da budu konkurentne nijenog trenutka. Najbolje su bile Marija Laništanin i Jovana Jovoić sa po pet pogodaka, dok je dobra bila Anđela Janjušević sa četiri gola, kao i kapitenka Sanja Radosavljević. Ipak, nedovoljno da bi parirale raspoloženim Rumunkama...

Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup DENMARK

 

A utisak pre meča bio je da bi Srpkinje mogle da se suprostave komšinicama sa istoka. U prvom kolu naše devojke su izgubile od Danske (25:21), ali su se odlično držale vežinu meča i to je ulilo nadu da bi mogle da izbriljiraju protiv Rumunki. Uz to, devojke koje predvodi Florin Pera bile su oslabljene neigranjem povređene Kristine Neagu.
Međutim, na terenu to nije izgledalo kako je zamišljeno. Furiozno su Rumunke krenule i odmah je Bukeši pogodila za 1:0. Od tog trenutka, Srpkinje nijenom nisu uspele ni do izjednačenja da dođu. Išlo je 0:2, pa 1:3, 2:5, a onda je razlika smao rasla. 

Početkom drugog poluvremena usledio je malo bolji period igre Srbije i supela je da priđe na tri gola zaostatka, ali nijenom više od toga. Lakše su Bregarove devojke ulazile u šanse, ali nije se moglo protiv Bukeši, koja je maltene svaki suš ka golu i pretvarala u gol, kao i Elene Pintee, koju niko nije mogao da zaustavi. 

Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup DENMARK

 

Do kraja je prednost Rumunki samo rasla i tavršeno je 37:28. Što pre Srpkinje moraju da ostave ovu utakmicu iza sebe, jer ih u utorak očekuje meč za prolaz iz grupe protiv Čilea. Trenutno su Rumunke prve u grupi E, prate ih Dankinje, dok će se Čile i Srbija boriti za treće mesto. Potrebna im je pobeda da bi se plasirale u narednu rundu, gde će biti formirane nove četiri grupe, iz kojih će po dve najbolje plasirane selekcije proći dalje u četvrtinu finala, kada će početi nokaut faza. 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana
Politika

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilović, a zatim su zajedno obišli radove na deonici Bijeljina-Rača, budućeg auto-puta Beograd - Sarajevo, jednog od dva koja će povezati Srbiju i Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

03.07.2024

21:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija