• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

11:33

Devojke, sad se pokažite! Srpkinje biju bitku za ostanak na SP!

rss

Ostali sportovi

Devojke, sad se pokažite! Srpkinje biju bitku za ostanak na SP!

Podeli vest

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igra poslednji duel grupne faze planetarne smotre protiv ekipe Čilea danas u 18:00 časova (RTS 2, Arena Sport 2).

Srpkinje imaju priliku da ostvare prvi trijumf na Svetkom prvenstvu u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, a taj uspeh bi im doneo i prolazak u drugi krug.

Izabranice selektora Uroša Bregara su u dosadašnja dva kola pokazale velike oscilacije u igri, a igrale su vrlo često od sjaja do očaja. 

Naše devojke su protiv Danske vodile 55 minuta i na kraju izgubile, a onda protiv Rumunije sve vreme bile u rezultatskom zaostatku.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Srbija je protiv Čilea apsolutni favorit i sve osim trijumfa bilo bi ravno katastrofi.  Slovenački stručnjak otkrio je uoči ovog duela da postoje i određeni zdravstveni problemi.

- Nekoliko devojaka je zahvatio virus, videćemo ko će biti optimalno spšreman da nastupi sutra, ali ko god bio na terenu, daće sve od sebe da se grupa završi pobedom.

Veruje Bregar bez obzir na sve u svoj tim.

- Od početka znamo da fokus mora biti prisutan u svakoj utakmici bez obzira ko je protivnik. Pripremni turnir u Španiji smo koristili između ostalog i za pripremu protiv jednog ovakvog protivnika. Znamo šta nam pobeda može doneti i na taj način se pripremamo. Verujem u ovaj tim i ne sumnjam da će devojke u utakmicu ući ozbiljno od prvog trenutka iako su dve teške utakmice iza nas - izjavio je selektor Srbije Uroš Bregar.

Golmanka Moli Kubina srećna je zbog ukazane prilike protiv Rumunije, ali i tužna zbog rezultata. 

- Posle utakmice smo imali sastanak gde smo govorili o tome šta su bili problemi i ubeđena sam da ćemo pronaći ono lice iz prve utakmice i izaći sa terena kao pobednice -  kaže Kubina.

 

Svetsko prvenstvo, 3. kolo:

Grupa E:
18.00 Srbija – Čile
20.30 Danska – Rumunija


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija