• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2023

14:25

Paklen posao čeka Srbiju! Protiv njih će naše odbojkašice i odbojkaši igrati u Ligi nacija!

profimedia

Ostali sportovi

Paklen posao čeka Srbiju! Protiv njih će naše odbojkašice i odbojkaši igrati u Ligi nacija!

Podeli vest

Međunarodna odbojkaška federacija objavila je grupe za VI Ligu nacija koja se održava naredne godine, a reprezentativke Srbije nisu baš imale sreće.

Srbija će igrati u Brazilu, SAD i Japanu, a takmičenje po grupama odigraće se od 14. maja do 16. juna. 

Srpkinje će tokom prve sedmice, od 14. do 19. maja, igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina igrati i Kanada, SAD, Dominikanska Republika, Tajland, Kina i Koreja.

Druge nedelje, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu, u SAD, a mogući rivali pored domaćina su Nemačka, Turska, Kanada, Poljska, Bugarska i Koreja.

Seniorke Srbije će igrati u Japanu treće sedmice od 11. do 16. juna , a grad će najnadno biti određen. Pored naše selekcije i domaćina, u Japanu će igrati i Holandija, SAD, Kanada, Italija, Francuska, i Koreja.

Foto: EPA Images

 

 

 

Svaka reprezentacija će tokom jedne nedelje odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir plasiraće se domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.

Podsetimo, naša selekcija koju sa klupe vodi selektor Đovani Gvideti, napravila je najveći uspeh u Ligi nacija 2022. godine, kada je ubedljivom pobedom protiv Turske u Ankari u polufinalu osvojila bronzu.

 

Foto: EPA Images

 

 

Pored rasporeda za Ligu nacija, FIVB je objavila i preostali kalendar takmičenja od 2025. do 2029. godine sa preciznim datumima Olimpijskih igara, Svetskih i Kontinentalnih prvenstava i SP klubova.
FIVB ističe da su odbojkašice kao i odbojkaši dobili više vremena za odmor, ali to je u istom periodu i vreme za pripreme za naredno takmičenje.

Finalni turnir će se odigrati od 20. do 23. juna, a domaćin će naknadno biti određen.

Sa druge strane, muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u V Ligi nacija u Brazilu, Kanadi i Sloveniji.

Interkontinentalni deo V Lige nacija trajaće od 21. maja do 23. juna, a Finalni turnir će se odgirati od 27. do 30. juna.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Seniori Srbije će u okviru prve sedmice, od 21. do 26. maja igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina, igrati i Italija, Iran, Argentina, Kuba, Japan i Nemačka. Druga sedmica će se odigrati od 4. do 9. juna, a Srbija je svrstana u grupu u Otavi sa Kanadom, Argentinom, Italijom, SAD, Holandijom, Francuskom i Kubom.

Srbija će tokom treće sedmice, od 18. do 23. juna, igrati u Ljubljani. Potencijalni rivali, pored Slovenije, su i Poljska, Turska, Italija, Kuba, Argentina i Bugarska.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati 4 utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još 7 najuspešnijih selekcija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija