• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2023

18:44

Svetski rekorder ne ide na Olimpijske igre! Bez ruske zastave neće u Pariz

EPAImages

Ostali sportovi

Svetski rekorder ne ide na Olimpijske igre! Bez ruske zastave neće u Pariz

Podeli vest

Ne mogu da pristanem na to, poručio Kolesnikov.

Doneo je odluku Međunarodni olimpijski komitet da će ruski i beloruski sportisti imati prvo nastupa na Olimpijsim igrama u Parizu naredne godine, ali pod neutralnom zastavom.

Uz to, MOK je doneo niz kriterijuma koje će Rusi i Belorusi morati da ispoštuju kako bi stekli mogućnost da se nađu u Parizu. Ipak, utisak je da mnogi to pravo neće iskoristi, pre svih - Kliment Kolesnikov. 

Foto: EPAImages

 

Jedan od najboljih plivača današnjice, osvajač srebra u Tokiju i svetski rekorder na 50 metara leđnim stilom odlučio je da odbije ponudu Međunarodnog olimpijskog kominteta i preskoči Igre u Parizu. 

„Dobro je što je MOK, u principu, preduzeo ovaj korak i doneo odluku o prijemu ruskih sportista. Druga stvar je da uslovi za neutralni status od Svetske plivačke organizacije ostaju isti. Ako se ne slažete sa njima, nećete dobiti neutralan status od Plivačke organizacije. Ako ne dobiješ neutralan status, nećeš se kvalifikovati na Olimpijske igre. Mogu samo da govorim u svoje ime. Ima momaka koji su spremni da pristanu na ove uslove međunarodnih federacija i posle toga nastupaju.Ja ću biti srećan zbog njih ako odu na Olimpijske igre. Ne mogu da pristanem na to“, rekao je Kolesnikov.

Olimpijske igre u Parizu na programu su od 26. do 11. avgusta 2024. godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija