• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubiša Vidović

12.01.2024

09:00

Marina Spasić: Ne smatram da možeš biti osramoćen u borbi, porazi su najveće lekcije

printscreen instagram

Ostali sportovi

Marina Spasić: Ne smatram da možeš biti osramoćen u borbi, porazi su najveće lekcije

Podeli vest

Naša najperspektivnija MMA borkinja Marina Spasić u praznični intervjuu za Informer je pričala o svojoj velikoj pobedi u hali Aleksandar Nikolić, budućim planovima i izazovima u karijeri.

Marina Spasić trenutno ima četiri pobede i nula poraza. On iza sebe ima veoma uspešnu kik boks, a sada je polako počela da krči put i u MMA.

Poslednji trijumf desio se u novembru u hali Aleksandar Nikolić kada je u sklopu FNC priredbe porazila Italijanku Samin Kamal Beik.

 

 

Bio je to veoma neizvestan meč, u jednom trenutku Italijanka je bila dominantnija, ali uspela je naša borkinja da se izvuče i zasluži aplauze prepune dvorane.


Kako se osećaš posle velike pobede?

- Organizatori su rekli da je to bila borba večeri. Drago mi je što je publika navijala za mene. Uhvatila mi je nogu, a prošle godine sam u novembru pokidala prednje ukrštene ligamente, ali nisam razmišljala o tome. Publika je bila neverovatna, kada sam završavala meč

Koliko je otežavalo situaciju to što si borila pred beogradskom publikom?

- Imala sam tremu, ali što sam starija sve više uživam u svemu tome. Bilo je malo smotano, kad sam išla ka oktagonu, spotakla sam se, čula sam kako se publika smeje, a ista situacija se desila kada sam ulazila unutra.

Da li može da se živi od MMA sporta?

- Na početku ne može da se živi od toga, ali neke druge stvari možeš da nadomestiš. Ja sam dobila na popularnosti, otvorila sam svoj klub u kom treniram decu, nadam se da ću budućnosti moći da dođe do veće cifre od koje ću moći da živim. 

Kako su roditelji reagovali kada si odlučila da se baviš borilačkim sportom?

Kad počela da treniram nisu hteli da mi uplate članarinu, nisu se slagali, pa sam skupljala od užine. Ja nikada nisam patila od toga da me roditelji podrže, zanala sam da je ovo moj svet, posle da godina su shvatili (smeh) 

Da li misliš da postoje predrasude kad su u pitanju devojke u MMA?

-  Mislim da sve više ljudi kad vidi mene, pomisli da ovaj sport ne mora da budu muškobanjaste devojke, te da u ovom sportu može da se bude uspešan, polako rušim te predrasude. Smatram da lepo radim s decom, mi smo drugari, ali pre toga sam trener i autoritet.

Da li se plašiš poraza?

- Generalno, ne smatram da neko može biti osramoćen u ringu, poraz je deo sporta. Posle poraza se osećaš loše, uvek sam tužna, ali porazi su najveće lekcije u životu. 

Kakvi su planovi za budućnost?

- Volela bi da sledeći meč bude na proleće, ali još uvek nemamo planove. Volela bi da uradim još dva meča na regionalnoj sceni, pa ćemo videti


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija