• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2024

19:07

Spektakularne hale čekaju "orlove" u Nemačkoj! (VIDEO)

EPA

Ostali sportovi

Spektakularne hale čekaju "orlove" u Nemačkoj! (VIDEO)

Podeli vest

Nemačka još jednom potvrdila da je zemlja rukometa.

Navikli su se rukometni sladokusci da je početak svake kalendarske godine rezervisan za velika takmičenja, tako će biti i u 2024. budući da nas kroz nekoliko dana očekuje početak Evropskog prvenstva. Naravno, ono što je u fokusu svih nas jeste nastup Srbije. Nakon dugo vremena "orlovi" imaju čemu da se nadaju na kontinentalnoj smotri, euforija se oseti među izabranicima Tonija Đerone iako su uoči odlaska na pripremni turnir u Španiju svi bili skromni u najavi EHF EURA. 

Nakon žreba održanog u Hamburgu pre nekoliko meseci postalo je jasno da Srbiju čeka pakleno težak put do plasmana u glavnu rundu. "Orlovi" su smešteni u grupu F zajedno sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom. Uoči turnira svim ekipama daju se podjednake šanse da izbor mesto u narednoj fazi Evropskog prvenstva. 

"Orlovi" će sve mečeve u grupi igrati u Minhenu, tačnije, u dvorarni "Olimpijahale" koja prima oko 15.000 navijača. Zanimljivo, mesec dana pre početka Evropskog prvenstva karata u slobodnoj prodaji nije bilo! 

Olimpijska dvorana u Minhenu

Hala u kojoj će Srbija odigrati prve tri utakmice na Evropskom prvenstvu sagrađena je 1972. pred Olimpijske igre održane iste godine u Minhenu. Zanimljivo, služila je samo za odigravanje rukometnih utakmica, a to će joj biti svrhe i od 11. januara kada Portugalci i Grci putu otvorili takmičenje u glavnom gradu Bavarije. 

Dvorana je 2020. godine renovirana i važi za jednu od najlepših sportskih hala u Evropi. Tokom poslednjih godina bila je dom košarkaša Bajerna, ali i dva minhenska hokej kluba - Red Bula i Hedosa. 

Radi se o hali specifičnoj po dobroj akustici zbog čega nema sumnje da će naši rukometaši igrati u sjajnoj atmosferi. Ipak, ono što brine je pitanje koliko će srpskih navijača biti u "Olimpijahali" budući da su Mađari i Islanđani poznati kao veliki rukometni fanatici. 

Lankses arena - Keln 

Ukoliko Srbija opravda očekivanja svih nas i izbori mesto u glavnoj fazi Evropskog prvenstva izabranici Tonija Đerone moraće da se sele nešto severnije, konkretno - u Keln. 

"Lanskes arena" biće domaćin završnice Evropskog prvenstva, a velelepno arhitektnosko zdanje poznato i kao "rukometni dom" poslednjih 14. godina mesto je gde se održava završni turnir EHF Lige šampiona.

Dvorana u Kelnu izgrađena je 1996. godine i prima oko 19.000 navijača po čemu je najveća hokej arena van Severne Amerike. "Lankses arena" je domaćin i velikih "e-sport" turnira, a često se u njoj održavaju i koncerti. Nedavno je Robi Vilijams u sklopu "XXV turneje" upravo u "Lanskes areni" održao tri spektakulanra koncerta. 

Kada govorimo o kartama za drugu fazu takmičenja ni njih u slobodnoj prodaji nema već više od mesec dana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija