• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.01.2024

20:06

Radulović potopio Nemce! Srbija sigurna u derbiju grupe!

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Radulović potopio Nemce! Srbija sigurna u derbiju grupe!

Podeli vest

Nakon ubedljive pobede nad Izraelom, četa Uroša Stevanovića savladala i Nemačku.

Utakmica sa Nemačkom je uoči puta u Zagreb za našu reprezentaciju označena kao "ključna" budući da je u mnogome odlučivala o sudbini Srbije na Evropskom prvenstvu. Jasno je, želeli su "delfini" pobedom da podignu moral, ali i sebi olakšaju put u osmini finala, a ono što je najvažnije - uspeli su! 

Četa Uroša Stevanovića je nakon ubedljive pobedenad Izraelom savladala Nemce sa 14:6 (3:2, 5:2, 2:2, 4:0)  i tako pokazala da je, uprkos izmenjenom sastavu, za "pancere" još uvek druga vaterpolo dimenzija. 

Od starta meča u bazenu je bila samo jedna ekipa, a reprezentacija Nemačke samo je na mahove uspevala da ugrozi pobedu Srbiji. "Delfini" su ovim trijumfom overili prvo mesto u grupi, a kako sada stvari stoje rival u osmini finala našim vaterpolistima biće selekcija Francuske. 

Dugo se čekao prvi gol na meču pošto je nakon bezmalo pet minuta na semaforu stajalo 0:0. Našeg rivala je načeo Dušan Mandić, a do kraja prve četvrtine prednost "delfinima" sačuvali su Radulović i Jakšić. 

Kako je vreme odmicalo Srbija je bila sve bolja, među stativama je odličan bio Branislav Mitrović koji je meč završio sa šest odbrana, a upravo to donelo je prevagu pre poluvremena. Imali su "delfini" nekoliko raspoloženih igrača u drugom periodu, Vico, Mandić, Ubović, Rašović i Radulović bez problema su matirali Feliksa Benkea i praktično rešili pitanje pobednika.

Foto: Starsportphoto

 

Zanimljivo, golman Nemačke je meč završio sa čak 15. intervencija iako je na kraju primio 13 golova. Do kraja utakmice Nemci nisu uspeli ni da ublaže poraz budući da je Srbija u poslednjoj četvrtini dala gas i do nogu potkla rivala. 

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Marko Radulović sa četiri gola, tri je postigao Dušan Mandić, dva je dodao Vico, a po jednom su se u strelce upisali Rašović, Ranđelović, Jakšić i Ubović. Sa druge strane po dva puta su Mitrovića matirali Šuce, Strelezkij i Šiper. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija