• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2024

19:35

Više sreće nego pameti... Island preživeo i Crnogorce!

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Više sreće nego pameti... Island preživeo i Crnogorce!

Podeli vest

Četa Vlada Šole imala napad za remi, Gustavson zaustavio udarac Vuka Borozana.

U najavi Evropskog prvenstva i laiku je bilo jasno da nas očekuje pakao u grupi C - to smo i dobili. Nakon nesrećnog remija Srbije i Islanda, potom i dramatične završnice na meču Crne Gore i Mađarske, danas novi triler. 

Rukometaši Crne Gore ponovo su bili nadomak trilera, ali ponovo nisu uspeli! Selektor Vlado Šola odlučio je da u poslednjem napadu remi pojuri preko raspoloženog Vuka Borozana, ali je njegov udarac zaustavio vremešni Bjorn Gustavson, te je počelo veliko slavlje Islanđana u Berlinu - 31:30 (17:15)! 

Vodio je Island od prvog minuta, ali nikako "vikinzi" nisu uspevali da steknu osetnu prednost i reše pitanje pobednika ranije. Najveći krivac za to bio je raspoloženi Nebojša Simić koji je među stativama Crne Gore pravio čuda! 

Foto: EPAIMAGES

 

U odnosu na meč sa Srbijom, odbrana Islanda danas je bila nešto slabija, posebno golman Viktor Halgrimson. Iskoristili su to Crnogorci i preko Vasilija Kaluđerovića, Mirka Radovića i Vuka Borozana uspeli da istope prednost rivala u finišu meča. Nakon gola Borozana Crnogorci su poveli u 55. minutu, bila je to potvrda da nas u poslednjih pet minuta čeka pakao! 

U 58. minutu Borozan je još jednom pronašao put do islandskog gola, pokušali su "vikinzi" iz brzog centra da dođu do gola, ali nisu uspeli budući da je Simić zaustavio udarac Eliasona. Taman kada se činilo da Crna Gora može do pobede usledila je ogromna greška Luke Radovića... Isključeno je desno krilo crnogorske reprezentacije i to u napadu, Island je poklon iskoristio i rešio pitanje pobednika. 

Foto: EPAIMAGES

 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Omar Ingi Magnuson sa sedam golova, šest je dodao pivotmen Vidarson. Sa druge strane, po pet golova postigli su Borozan i Grbović, a četiri Kaluđerović. 

Island sada ima tri osvojena boda i prvi je u grupi, Crne Gora ostaje bez bodova i šanse za plasman u narednu fazu Evropskog prvenstva. Srbija i Mađarska od 20:30 igraju svoj meč drugog kola. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija