• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2024

15:00

Nikolić: Pobedećimo Crnu Goru, ali da se ne lažemo...

profimedia

Ostali sportovi

Nikolić: Pobedećimo Crnu Goru, ali da se ne lažemo...

Podeli vest

Proslavljeni pivot naše rukometne reprezentacije, Ratko Nikolić za "Informer" kaže da je propuštena pobeda protiv Islanda dosta uticala na loše izdanje protiv Mađarske, ali da veruje da "orlovi" u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva mogu da savldaju selekciju Crne Gore.

Nije uspela Srbija da upiše pobedu u prva dva meča na Evru u Nemačkoj. Bili smo autsajderi protiv Islanda, ipak vodili smo  sve do pola minuta pre kraj, a onda usledila dva nesrećna gola, tako da se meč završio remijem. Druga situacija je bila protiv Mađarske gde puleni Tonija Đerone nisu uspeli da pronađu pravo rešenje što je rezultatiralo porazom (28:27).

Nekadašnji pivotmen  i kapiten naše reprezentacije Ratko Nikolić ističe da je na samopouzdanje igrača dosta uticao prvi grupni meč u kom je propuštena velika šansa.

- Teško je biti jak posle onakvog meča. Malo je falilo da napravimo podvig protiv Islanda. Imali smo ih u šaci i ispustili. Meč protiv Mađarske je druga priča, potpuno smo nadigrani, nismo mogli da im kvalitetno pariramo. Takve situacije se dešavaju, to nije ništa novo kada su velika takmičenja u pitanju  - rekao je Ratko Nikolić

Foto: Starsportphoto

 

 

Ipak, još uvek je Srbija u igri. Naravno trebalo bi za to da se poklope rezulati iz oba grupna meča. "Orlovi" moraju da budu bolji od Crne Gore, a Mađarska da pobedi Island. Tada bi mi i Island imali isti broj bodova i odlučivala bi gol razlika. Meč sa Crnom Gorom je na programu u utorak u 18.00, nakon toga mnoge stvari će biti jasnije.

- Ništa još nije gotovo.Verujem da možemo da pobedimo Crnu Goru. Dobar je to tim, ali verujem da smo kvalitetniji. Takođe, Mađarskoj je imperativ da bude bolja Islanda, pošto se prenose bodovi i to će im dobro doći u nastavku takmičenja. Nismo imali sreće na startu, a zaslužili smo. Ukoliko prođemo u narednu fazu, situacija se menja, moral se odmah diže - ističe on.

Nikolić smatra da je rukomet potrebna promena, kako došli adekvatni rezultati, pošto je vidljivo da situacija nije idelana.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

- Ne bi trebalo da se zavaravamo. Daleko smo od svetskog vrha. Nismo više velika reprezentacija kao nekada. Rezultati to pokazuju, dugo nismo postigli uspeh  na velikim takmičenja, mora dosta toga da se promeni, da se uloži u nove generacije koje će Srbiju vratiti na mesto gde pripada. Za to su potrebne godine i težak rad -  kaže nekadašnji reprezentativac.

Za kraj prokomentarisao je rad selektora Tonija Đerone koji je već skoro četiri godina na klupi Srbije.

- Ja nisam deo saveza i ne mogu na taj način da komentarišem, ali mogu da kažem da je Toni Đerona jedan vrhunski  trener koji na jako dobar način radi sa igračima - zaključio je Ratko Nikolić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50