• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.01.2024

20:48

Selektor jasan pred Svetsko prvenstvo: Cilj su Olimpijske igre!

EPA

Ostali sportovi

Selektor jasan pred Svetsko prvenstvo: Cilj su Olimpijske igre!

Podeli vest

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je danas da je glavni cilj njegovog tima da na predstojećem Svetskom prvenstvu izbori plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Stevanović je naveo da je za prvi februar odložio objavljivanje konačnog spiska vaterpolista za SP. Srpski vaterpolisti će drugog februara otputovati u Dohu. SP će biti odigrano od petog do 17. februara.

- Sačekaću dan-dva zbog povreda i bolesti koji su nas pratili, ali igra i njena koncepcija će biti ista. Vidim da su ostale reprezentacije napravile minimalne promene, imaćemo ih sigurno i mi - rekao je Stevanović na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt VSS.

Srbija će na SP igrati u grupi C sa Japanom, Crnom Gorom i selekcijom SAD-a.

- Imamo grupu koja je najinteresantnija na SP. Nama je potrebno da na startu budemo najbolji, da kroz grupu ispunimo prvi cilj - odlazak na Olimpijske igre u Pariz. Zato je veliki značaj utakmica sa preostalim rivalima - dodao je selektor Srbije.

Srbija je početkom godine na EP u Hrvatskoj osvojila sedmo mesto.

- Ovo je drugo takmičenje u godini, za treće se još nismo izborili. Doha nam omogućava više prostora za prolaz. Sve smo pripremili za to takmičenje, nešto smo u Zagrebu i žrtvovali da bi sad obezbedili odlazak u Pariz - naveo je Stevanović.

On je potom prokomentarisao rivale Srbije na SP u Dohi.

- Japan je prvi rival, poznat je njihov specifičan stil igre. Možemo da uđemo u problem, sa njima svi igraju egal tri četvrtine. Mi smo u Fukuoki sve završili početkom trećeg dela. Moramo da budemo jako skoncentrisani, da se držimo plana igre. Oni su najjači na početku takmičenja i naša je obaveza da taj meč pobedimo. Crna Gora i SAD nikako da naprave taj iskorak u borbi za medalju. Mi smo to uspeli u Fukuoki. Imaju kvalitet i sigurno zaslužuju više. Ne znamo formu Amerikanaca ni sastav, ali znamo da su se pripremali sa Hrvatskom pre EP - istakao je Stevanović.

Foto: profimedia

 

VSS navodi da će Srbija ako osvoji prvo mesto u grupi izboriti četvrtfinale SP i plasman na OI u Parizu. Drugoplasirana i trećeplasirana selekcija u grupi igraće u osmini finala SP. Ekipe iz grupe C razigravaće za plasman u četvrtfinale sa selekcijama iz grupe D u kojoj se nalaze Mađarska, Italija, Rumunija i Kazahstan.

- Ne bavimo se time, u glavi su samo utakmice u grupi. Posle ćemo da razmišljamo o nastavku - rekao je Stevanović.

Vaterpolisti Srbije su poslednjih dana sparingovali sa selekcijom Francuske.

- Videli smo dosta stvari, znamo šta bi trebalo u ovo malo vremena da popravimo. Možemo da budemo zadovoljni, ali ima još posla - naveo je selektor Srbije.

Stevanović je rekao da je Španija u ovom trenutku favorit na svim takmičenjima.

- Imaju devetoricu igrača iz Barselonete. Mađari dolaze u punom sastavu, videćemo u kakvom su stanju posle Zagreba. Znaju se i ostale reprezentacije koje imaju pravo da se nadaju borbama za medalju - zaključio je Stevanović.

Jedan od najiskusnijih srpskih vaterpolista Dušan Mandić izjavio je danas da je na SP bitna svaka utakmica.

- Sada smo u jakoj grupi i od prve utakmice mora da se zauzme stav, da se uđe u jak ritam. Bitna je svaka utakmica hoćemo prvo mesto u grupi, jer smo onda sigurni četvrtfinalisti i sigurni učesnici Igara. Bili bi tada rasterećeniji. Ako budemo drugi čekaju nas Rumuni u osmini finala i tu ne bi trebalo da bude problema. Japan ne sme da potceni, traže puno plivanja ali su Crna Gora i SAD ispred njih. Mnogo je zbijen kalendar. Posle smene generacija u skraćenom olimpijskom ciklusu, mislim da se još nismo kao nova ekipa snašli. Sada verujem da možemo do olimpijske vize i borbe za medalju - istakao je Mandić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija