• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2024

17:16

Sve otišlo u nebesa, zavrteće vam se u glavi od cena! Haos od poskupljenja u Parizu zbog OI!

profimedia

Ostali sportovi

Sve otišlo u nebesa, zavrteće vam se u glavi od cena! Haos od poskupljenja u Parizu zbog OI!

Podeli vest

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta, organizatori su već daleko odmakli sa pripremama, a preporučujemo da ako nameravate na put u Grad svetlosti tim povodom, ponesete više novca od onoga što ste planirali.

Više od 400.000 karata za razne događaje na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama pušteno je u prodaju, a to što je to učinjeno uoči novogodišnjih praznika je bio sjajan marketinški potez.

Igrali su na kratu ljudi iz organizacije da je za svakog ljubitelja sporta idealan poklon da uživo prati nastupe najboljih svetskih sportista i to se pokazalo kao pun pogodak.

Primera radi, za svečano otvaranje OI najjeftinije karte koštaju 90 evra, a za Paraolimpijske igre taj iznos je minimalno 150 evra.

 

 

Vredi istaći da su karte za plivačka takmičenja gotovo rasprodate, a kreću se od 24 evra za prepodnevna takmičenja pa sve do 980 evra, koliko koštaju najskuplje ulaznice za finale. Bitna informacija je i da svaki registrovani kupac može će da kupi najviše 30 karata.

 

Cene smeštaja

Divljaju cene smeštaja u prestonici Francuske, pa se retko gde sada može naći prenoćište za manje od 500 evra! Sva je prilika da će i cene hrane za vreme Olimpijskih igara otići u nebesa! Može se Francuzima,  jer je već više od pola kapaciteta za leto u Parizu popunjeno.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Prevoz

Još jedna loša vest za ljubitelje sporta je da su gradske vlasti Pariza najavile da će, uprkos velikom prilivu novca koji se očekuje za vreme Olimpijskih igara, od 20. jula do 8. septembra podići cene karata za metro, i to duplo, pa će sa sadašnjih 2,1 evra skočiti na čak četiri evra. Ipak, olakšavajuća okolnost za građanje prestonice Francuske je to što se poskupljenje neće odnositi na mesečne i godišnje pretplatne karte. 

 

Foto: Reuters

 

 

 

Turizam

Osetiće i ljubitelji kulture na svom džepu koliko je moćan uticaj OI. Cena ulaznica za Luvr porasla je za pet evra uoči prestižnog turnira, objavljeno je na sajtu pariskog muzeja.

Umesto dosadašnjih 17 evra, oni koji budu želeli da uživaju u umetničkim delima moraće da plate 22 evra. 

Poseta Luvru i dalje će biti besplatna za osobe mlađe od 18 godina i za stanovnike Evropskog ekonomskog prostora mlađe od 26 godina. 

Foto: unsplash.com

 

 

 

Pariz očekuje oko 15 miliona turista koji će prisustvovati Letnjim olimpijskim igrama, saopštilo je Ministarstvo turizma.

Prema najavama zvaničnika, na teritoriji Francuske će od trenutka kada se 26. jula zapali olimpijski plamen, biti preko 10.500 olimpijaca! Takmičiće se u 36 različita sporta, podeljenih u 48 disciplina.

Podsetimo, Paraolimpijske igre su na programu od 28. avgusta do 8. septembra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija