• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2024

13:30

Surova Srbija razbila Japan! Jakšić i Mandić raspucani na startu Svetskog prvenstva!

profimedia

Ostali sportovi

Surova Srbija razbila Japan! Jakšić i Mandić raspucani na startu Svetskog prvenstva!

Podeli vest

"Delfini" sigurni na startu planetarne smotre u Dohi.

Ostavila je Srbija dobar utisak na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj pre bezmalo mesec dana, ali je izostao rezultat. Nisu "delfini" klonuli duhom, a i selektor Uroš Stevanović najavio je da je kontinentalna smotra priprema za Svetski šampionat. 

Ako se po jutru dan poznaje, mada Japan nije rival po meri Srbije, turnir u Dohi mogao bi da bude veoma uspešan za naše vaterpoliste budući da su u prvom kolu bez ikakvih problema savladali rivala i na pravi način otvorili šampionat sveta - 17:10 (4:3, 4:4, 5:1, 4:2).  

Bolje je Japan otvorio meč u Dohi i preko centra Takamure uspeo da zaradi dva puta igrača više. Poveli su "samuraji" sa 3:1, ali je selektor naše reprezentacije rešio da pređe u zonsku odbranu što je donelo rezultat. 

Na krilima raspoloženog Radoslava Filipovića među stativama Srbija je već do kraja prve četvrtine uspela da preokrene, Dušan Mandić odvlačio je pažnju japanske odbrane što je Nemanja Ubović na najbolji način uspeo da iskoristi - 4:3. 

Foto: EPA

 

Delovalo je da su "delfini" uspostavili svoj ritam u bazenu, ali se Japanci nisu predavali u drugoj četvrtini. Razbranio se Tova Nišimura, dok je u napadu sve greške Srbije vešto koristio Mitsuru Takata te je naša reprezentacija na poluvremenu imala samo gol prednosti. 

Na startu drugog poluvremena Japan je poravnao rezultat, bila je to opomena "delfinima" koji su preko Nikole Jakšića i dobre odbrane ponovo došli do osetne prednosti. Bio je to početak kraja za naše rivale u Dohi. 

Golovima Save Ranđelovića i Strahinje Rašovića Srbija je stekla četiri gola prednosti u finišu treće četvrtine, a do kraja meča "delfini" su rutinski održavali prednosti i pobedom otvorili turnir u Dohi. 

SRBIJA - JAPAN   17:10 (4:3, 4:4, 5:1, 4:2)

Grad: Doha, Katar

Srbija: Filipović, Mandić, Rašović, Ranđelović, Jakšić, Vučinić, Drašović, Jakšić, Ubović, Lukić, V. Rašović, Mitrović, Lazić

Japan: Tanamura, Adači, Vatanabe, Ogihara, Inoue, Suzuki, Date, Takata, Nita, Inaba, Okava, Araki, Nišimura

 

 

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

30. minut - Evo ga i prvi gol za Lazića na utakmici protiv Japana, pokupio je centar Srbije promašaj Rašovića i matirao Tanamuru - 16:10!

29. minut - Prva intervencija Branislava Mitrovića koji je zamenio među stativama Filipovića. 

28. minut - Smanjuje Japan prednost Srbije, malo opuštanje "delfina", pogađa Vatanabe - 15:10!

27. minut - Gol na jednoj strani u režiji Jakšića, na drugoj vraća Takata - 15:9!

26. minut - Nikako Japanci ne uspevaju da pronađu put do našeg gola, na drugoj strani Tanamura uspešno zaustavlja udarac Nikole Jakšića, a potom i seče dodavanje ka Drašoviću. 

25. minut - Izvanredna odbrana Radoslava Filipovića, na drugoj strani novi gol Strahinje Rašovića, Srbija ima šest golova prednosti, sve je gotovo - 16:8! 

Treća četvrtina: 

24. minut - Golčina Dušana Mandića, treći pogodak za levorukog srpskog bombardera, čini se da je pitanje pobednika rešeno - 13:8!

23. minut - Serija grešaka na obe strane, miruju mreže već neko vreme u Dohi. 

21. minut - Prvenac za Strahinju Rašovića na ovom Svetskom prvenstvu, pravi Srbija ključnu prednost, mora selektor Japana da reaguje tajm-autom - 12:8!

Foto: Starsportphoto

 

20. minut - Na pravi način "delfini" koriste igrača više, razvukao je Lukić odbranu Japanaca i kao na tacni poslužio Savu Ranđelovića za novih +3 - 11:8!

19. minut - Tajm-aut za selektora Srbije, ključni momenti meča, naši vaterpolisti mogli bi da reše pitanje pobednika i uđu u mirniju završnicu protiv Japanaca. 

18. minu - GOOOOOL! Spektakularan potez kapitena Nikole Jakšića koji je iz nemoguće situacije matirao Tanamaru - 10:8!

18. minut - Dobro je, lakše se diše nakon gola Save Ranđelovića koji donosi novu prednost Srbiji - 9:8!

17. minut - Izjednačenje... Sjajna serija Japanaca koji su se u potpunosti vratili u meč, sada je Okava bio precizan - 8:8!

Druga četvrtina: 

16. minut - Izgubljena lopta za "delfine", koristi to Okava i u kontri lobuje Radoslava Filipovića, nova serija Japanaca koji se vraćaju u meč - 8:7. 

15. minut - Ispravlja svoju grešku Jakšić i nakon nove dobre odbrane Srbije vraća tri gola prednosti na stranu naše reprezentacije - 8:5!

14. minut - Pokušao je Nikola Jakšić u kontri da matira Nišimuru, ali bolji je bio Japanac, nema promene rezultata. 

Foto: Starsportphoto

 

13. minut - GOOOOOL! Još jedna "bomba" Dušana Mandića koji je pocepao japansku mrežu, nikakvu šansu nije imao Nišimura - 7:5!

12. minut - Nešto slabija sekvenca u igri Srbije, odbranili su se ponovo "samuraji"; ali greše naši rivali na drugoj strani faul u napadu pravi Araki. 

11. minut - Prekidaju Japanci seriju Srbije preko Mitsurua Takate koji postiže dva vezana gola - 6:5!

10. minut - Vrhunski brani Radoslav Filipović od sredine prve četvrtine, osujetio je još jedan napad Japanaca i koristi to Jakšić za 6:3! 

9. minut - Raste prednost Srbije, izvanredna akcija koju golom kruniše kapiten Nikola Jakšić - 5:3!

Prva četvrtina: 

8. minut - GOOOOOOL! Koristi Srbija po prvi put igrača više, u strelce se upisuje Nikola Lukić, lep gol za vaterpolistu Novog Beograda - 4:3!

7. minut - Ponovo je Srbija imala šansu da prvi put na utakmici povede, loše je šutirao Nikola Jakšić. Nema gola ni na drugoj strani, razbranio se Radoslav Filipović! 

6. minut - Još jedna uspešna intervencija Filipovića, pokušao je Nikola Lukić na drugoj strani, ali na drugoj strani drugu odbranu beleži Nišimura. 

Foto: profimedia

 

5. minut - Napokon dobra reakcija srpske odbrane, prvo je Filipović zaustavio udarac Takate, a potom Dušan Mandić krade čistu loptu Japancima. Prvi je u kontri Nemanja Ubović i nerešeno je - 3:3!

4. minut - Ne funkcioniše odbrana Srbije, sada su naši vaterpolisti izašli "u zonu", ali bez rezultata. Kiomu Date matira Filipovića. Ipak, ekspresan odgovor "delfina" preko Nemanje Ubovića - 2:3. 

3. minut - GOOOL! Evo ga prvenac za "delfine" na Svetskom prvenstvu, "bomba" Dušana Mandića, nije Tanamura imao nikakvu šansu - 1:2. 

2. minut - Ne koristi Srbija svoj prvi napad, na drugoj strani surova kazna preko Mitsurija Takate - 0:2. 

1. minut - Isključen je Sava Ranđelović na startu meča, koriste to Japanci i Kenta Araki matira Filipovića - 0:1. 

Prvi napad na meču za Japan, brži je u sprintu bio Suzuki. 

18:50 - Počelo je zvanično predstavljanje dveju ekipa u Dohi! 

18:44 - Na prethodnom Svetskom prvenstvu Japan nam je bio rival u osmini finala, tada su "delfini" pitanje pobednika rešili u trećoj četvrtini. 

13:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola Svetskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Japana. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija