• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2024

18:51

Fortuna nas pogledala! "Delfini" saznali rivale na Olimpijskim  igrama!

Marcel ter Bals /MTB-Photo - VSS

Ostali sportovi

Fortuna nas pogledala! "Delfini" saznali rivale na Olimpijskim igrama!

Podeli vest

Žrebom održanim danas u Dohi, vaterpolo reprezentacije saznale su protivnike na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Nacionalni tim Srbije, koji je danas osvojio šesto mesto na tek završenom Svetskom prvenstvu,  smešten je u grupu B.

Tamo će za protivnike imati Mađarsku, Španiju, Australiju, Japan i domaćina Francusku.

Foto: Printscreen You Tube

Grupe na predstojećim Olimpijskim igrama

Naravno, daleko od toga da će rivali našoj reprezentaciji biti "mačiji kašalj", štaviše...

Mađarska je tradicionalno nezgodan protivnik i sa njima su uvek vođene prave bitke u bazenu. Uprkos njihovom lošem plasmanu na ovogodišnjem Svetskom prvenstu (sedmo mesto), oni su već najavili znatno jači sastav sa kojim će doputovati u glavni grad Francuske.

Ozbiljan konkurent biće i selekcija Španije, koju je u polufinalu izbacila Italija, a ne treba zaboraviti ni na domaću Francusku.

S druge strane, grupa A ili bolje rečeno, "grupa smrti", sadrži aktuelne svetske prvake Hrvatsku, Crnu Goru, Italiju, Rumuniju, Grčku i Sjedinjene Američke Države.

Nema dileme da su "delfini" imali sreće i samo prava katastrofa može sprečiti napredak momaka Uroša Stevanovića, pa i borbu za medalju.

Grupe prolaze najbolje četiri ekipe, a prvi susret Srbija će u svojoj grupi odigrati sa Australijom.


Podsećamo, Rumunija se na najvećoj sportskoj smotri našla usled odustajanja Južne Afrike, pa tako Crni kontinent nema predstavnika u Parizu ovoga leta.

 

GRUPA A

Grčka - A4

Hrvatska - A1

SAD - A5

Rumunija - A3

Italija - A2

Crna Gora - A6

 

GRUPA B

Mađarska - B4

Španija - B6

Australija - B1

Japan - B5

Srbija - B2

Francuska - B3


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija