• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

23.02.2024

23:50

Lepa Milica je ponos Srbije! Osvojila nešto što niko nije (FOTO)

Starsportphoto

Ostali sportovi

Lepa Milica je ponos Srbije! Osvojila nešto što niko nije (FOTO)

Podeli vest

Srpska atletičarka Milica Gardašević (25) osvojila je prvo mesto u Zlatnoj ligi u dvorani i pokazala da je prava naslednica svetske šampionke Ivane Španović (33).

Naša skakačica udalj je na finalnom mitingu u Madridu zauzela drugo mesto skokom od 6,64 metara, ali je on bio dovoljan da u konačnom plasmanu bude prva i osvoji nešto što niko od srpskih atletičara nije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milica Gardašević (@gardasevicmilica)

Gardaševićeva je vodila u drugoj i trećoj seriji, ali ju je potom prestigla Rumunka Florentina Kostina Isko sa 6,65 metara.

To nije uticalo na konačan plasman jer je bilo samo važno da Milica bude bolja od Mađarice Dijane Lesti, koja je bila šesta sa 6,29 metara.

Zlatna liga je serijal takmičenja pod pokroviteljstvom Svetske atletike koje se organizuje i zimi i leti.

Gardaševićeva je tokom karijere osvajala zlatne medalje na Evropskim igrama prošle godine, Mediteranskim igrama 2022, dok je bila evropska šampionka u kategoriji do 20 godina, 2017.

Lični rekord na otvorenom joj je 6,83 metara, a u dvorani 6,69.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija