• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

09.03.2024

13:05

Srpski bokseri se u Rusiji spremaju za tradicionalni turnir "Beogradski pobednik"

BSS

Ostali sportovi

Srpski bokseri se u Rusiji spremaju za tradicionalni turnir "Beogradski pobednik"

Podeli vest

Srpski bokseri spremaju se u Rusiji za 61. "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik", tradicionalni turnir koji će se održati od 12. do 17. marta u hali "Aleksandar Nikolić", gde će se za medalje boriti više od 140 devojaka i momaka iz 18 zemalja sveta.

Za učešće u 61. izdanju ovog drugog po starosti turnira u Evropi, muška boks selekcija Srbije pripremala se u ruskom mestu Serpuhov u najsavremenijim uslovima koje boks današnjica ima, a našim borcima je to omogućila Ruska boks federacija.

- Već dugi niz godina redovni smo gosti naše braće iz Rusije. Pored savršenih uslova za rad i pripreme, imamo i sjajne sparinge, kao i priliku da uvek naučimo nešto novo od njihovih trenera koji su jedni od najboljih na planeti i imaju tu svoju prepoznatljivu školu boksa - kaže kapiten muške boks selekcije Srbije Vladan Babić.

Za učešće na "Beogradskom pobedniku", najvažnijem takmičenju pre šampionata Evrope koji je na programu u aprilu, takođe u nekadašnjoj hali "Pionir", srpski tim je odradio dve nedelje vrhunskih priprema i svi u timu puni samopouzdanja dočekuju mečeve.

Foto: BSS

 

 

- Turnir je svima nama poseban, ima tradiciju, gde su zlatne medalje osvajali veliki šampioni našeg, evropskog i svetskog boksa, ove godine za sve nas imaće posebnu težinu. Biće izborni za sastav srpskog tima u predstojeće Evropsko prvenstvo za seniore koje nam sledi od 15. do 29. aprila u Beogradu. Svesni smo da moramo da budemo u najboljem izdanju, moramo da pružimo fantastične partije i time zaslužimo mesto na EP. Veoma sam zadovoljan pripremama u Serpuhovu koje ulaze u završnu fazu, uskoro nam sledi let za Beograd i mečevi u kojima želimo da izdominiramo -dodao je Babić.

Na pripremama u Serpuhovu učestvovali su: Stefan Camović - 60kg, Almir Memić - 75kg, Vladan Babić - 92+kg, Vahid Abasov - 67kg, Artjom Agejev - 80kg, Jovan Nikolić - 71kg.

Na pripremama sa reprezentativcima boravili su i radili selektor Milan Piperski i treneri Horhe Luis Frometa i Aleksej Galejev. "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik" održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan od strane generalnog sponzora MTS-a, a svi ljubitelji boksa finalne borbe će moći pratiti u direktnom prenosu na "TV Arena Fight". "

- Bokserskom savezu Srbije veliko hvala za sve što je učinio za nas. Dobili smo najbolje uslove za rad i usavršavanje, priliku koju imaju odabrani i daćemo sve od sebe da opravdamo to poverenje - istakao je Babić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija