• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

26.03.2024

22:25

Veliki transfer Vojvodine! Srpski biser karijeru nastavlja u Bundesligi!

Starsportphoto

Ostali sportovi

Veliki transfer Vojvodine! Srpski biser karijeru nastavlja u Bundesligi!

Podeli vest

Talentovani pivotmen od leta braniće boje Lajpciga, Novosađani zaradili od prodaje Luke Rogana.

Godinama unazad broj srpskih rukometaša u najboljim klubovima Evrope strmoglavo pada, ali je taj trend rešila da promeni Vojvodina. Novosadski šampion danas je ostvario veliki transfer pošto će od naredne sezone dres nemačkog Lajpciga nositi talentovani pivotmen - Luka Rogan. 

Reprezentativac Srbije već neko vreme briljira u dresu Vojvodine, postao je i standardni član seniorske reprezentacije, a sada će imati šansu da se dokaže i na najvišoj sceni. Bundesliga u rukometu je pandan fudbalskoj Premijer ligi - krem svetskog rukometa nastupa u Nemačkoj, među njima je sada i Rogan. 

Budući da je Luka Rogan imao ugovor sa Vojvodinom, srpski šampion dobiće 80.000 evra na ime obeštećenja. Talentovani pivotmen prvi je izbor Borisa Rojevića na crti "lala", osvojio je već pregršt trofeja sa velikanom iz "Slane bare", a svoju žetvu titula mogao bi da pojača u finišu ove sezone. Novosađani su prvi favoriti za titulu u Superligi i Kupu Srbije. 

Prošle sezone bio je jedan od važnih šrafova u timu Borisa Rojevića u osvajanju EHF Kupa. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije ima evropsku bronzu, dok je prošle godine bio četvrti na Svetskom prvenstvu. Zimus je bio na spisku selektora Toninja Đerone, ali su prednost dobili Mijajlo Marsenić i Dragan Pešmalbek. 

 

 

Vojvodina je pre dve godine imala još jedan veliki transfer u Bundesligu kada je put Veclara otišao Jovica Nikolić. Levoruki bombarder nije uspeo da se dokaže u Nemačkoj, najviše zbog povreda, te se pre dva meseca vratio u tabor novosadskog velikana. 

Vredi napomenuti da je transfer Luke Rogana dokaz odgovornog poslovanje Vojvodine u poslednjoj deceniji. Novosađani su se okrenuli proizvodnji svojih igrača, a na vrata prvog tima već kucaju novi biseri. Najviše pažnje privlači supertalentovani Đorđe Draško koji je ove sezone dobio priliku da se dokaže u Superligi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija