• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2024

16:06

Sportski savez Srbije donirao opremu za škole i klubove!

Sportski savez Srbije

Ostali sportovi

Sportski savez Srbije donirao opremu za škole i klubove!

Podeli vest

Sunčan majski dan rukovodstvo Sportskog saveza Srbije iskoristilo je da u sklopu svojih redovnih aktivnosti, obiđe i opštinu Zvezdara.

Predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković na poziv koordinatora Kancelarije za mlade GO Zvezdara Mladenka Stevanvića obišli su dve osnovne škole i donirali vrednu sportsku opremu kako školama tako i klubovima. 

Obilazak je započet u OŠ "Dragojlo Dudić", koja je nagrađena za svoj rad Sretenjskim ordenom, a u kojoj su učenici napravili fantastičan doček za srpskog zlatnog olimpijca iz Ria i njegove saradnike. Tu je bio svečani špalir, tradicionalni doček sa pogačom, ali i muzička numera fantastičnog hora i pesma đaka u modernom stilu sa motivacionom sportskom porukom. Ovom prilikom Štefaneku je direktorka škole Daniela Pavić uručila zlatnu medalju u znak zahvalnosti za posetu školi. Štefanek nije krio oduševljenje:

Foto: Sportski savez Srbije

 

- Fantastičan je osecaj kada te đaci, naši najmlađi sugrađani dočekaju sa ovoliko radosti. Hvala im na neverovatnom druženju, a svima njima želim da se bave sportom, pomažu i poštuju jedni druge i da ne zaborave da sanjaju velike snove i da se trude da ih ostvare - rekao je Štefanek i dodao da će Sportski savez Srbije uvek da se trudi da daje podršku svima koji sport vole.

Štefanek, Marinković i Stevanović su zatim posetili OŠ "Pavle Savić" gde su najmlađi učenici razgovarali sa Štefanekom kako se to postaje šampion. I ovoj školi, najvećoj u Srbiji, doniran je prvi kontigent sportske opreme.

I OFK "Balkan" iz Mirijeva je dobio dresove i lopte za svoje najmlađe fudbalere, a u SC "Olimp" podeljena je oprema za još 10 sportskih klubova, pet osnovnih i dve srednje škole.

- Mislimo na naše najmlađe, bilo da su u pitanju projekti Sportskog saveza Srbije ili ovakve aktivnosti podele sportske opreme. Trudimo se da deci ma gde ona živela obezbedimo što bolje uslove za trening i bavljenje fizičkom aktivnošću. Verujemo da je sport najbolji i najzdraviji način da se deca razvijaju i stasavaju u dobre ljude - rekao je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

Foto: Sportski savez Srbije

 

- Sportski savez Srbije će u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti da pomaže klubove koji rade sa onim najmlađima. Cilj je da se što više dece priključi sistemu sporta kako bismo sutra imali zdravu naciju - zaključio je Štefanek na kraju dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija