• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

02.06.2024

11:48

Naše odbojkašice briljiraju, pala i Bugarska!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Naše odbojkašice briljiraju, pala i Bugarska!

Podeli vest

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu vezanu pobedu na turniru u Arlingtonu u okviru takmičenja u Ligi nacija, pošto je sa 3:1 (18:25, 25:21, 25:17 i 25:16) savladala selekciju Bugarske.

Nisu izabranice Đovanija Gvidetija sjajno otvorile meč. Bugarke su u prvom setu vezale sedam poena i došle do 11:4, što je vođstvo koje su održavale do kraja seta. Međutim, naša reprezentacija nije htela stvar da prepusti slučaju, demonstrirala je silu na parketu i relativno lako osvojila tri seta za novu pobedu.

Najefikasnije u našem nacionalnom timu bile su Aleksandra Uzelac i kapiten Ana Bjelica sa po 18 osvojenih poena. Hena Kurtagić je postigla devet, a Minja Osmajić, Katarina Lazović i Vanja Bukilić po osam poena.

Sa druge strane briljirala je Merelin Nikolova sa 21 osvojenim poenom, dok je Marija Jordanova upisala 13 poena.

Foto: AP PHOTO

 

Naredni turnir u okviru Lige nacija igra se u japanskoj Fukuoki, a Srbiju 12. juna očekuje duel sa Holanđankama. Potom slede okršaji sa reprezentacijama Francuske, Japana i Italije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija