• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

29.05.2024

15:54

Horor! Našu odbojkašicu doktor terao da hoda sa otvorenom ranom, uništena joj je karijera

oss

Ostali sportovi

Horor! Našu odbojkašicu doktor terao da hoda sa otvorenom ranom, uništena joj je karijera

Podeli vest

Srpska odbojkašica Danica Ružić (18) prošla je kroz pravi pakao zbog operacije koja je trebalo da bude rutinska.

Ružićeva je bila srpska reprezentativka, prolgašena je za najboljeg libera Evrope od Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), a onda joj se svet srušio.

Povredila je meniskus, operacija je trebalo da bude rutinska i po preporuci je otišla u jednu novosadski kliniku kod poznatog hirurga. Danas, kako otkriva za Telegraf.rs, ne da neće moći da se bavi sportom, nego je pitanje i da li će moći normalno da hoda.

Foto: oss

Danica kada je primala nagradu za najboljeg libera pre dve godine

 

- Posle operacije sam pet dana sam bila kući i bilo je sve u redu, mogla sam da savijem koleno pod 90 stepeni, šetala sam bez štaka, već sam mogla bolje da funkcionišem... Onda sam odjednom dobila temperaturu 39 i nisam mogla uopšte da se krećem jer sam imala bolove, ne samo kolena već cele noge - priča Danica.

Roditelji su je jedva uneli u kliniku, a doktor ju je naterao da legne na stomak iako od bolova nije mogla. 

- Posle nekoliko dana sam dobila nalaz da imam stafilokoku, bakteriju. Rekli su mi da odmah dođem u bolnicu i da tu moram da ostanem. Od kada sam došla u bolnicu, kući se nisam vraćala do januara. Stavili su mi dren, ponovo su me uspavali, totalna anestezija. Dren mi je bio u nozi, tečnost uopšte nije izlazila, pa su mi podigli na jastuk i meni je sva ta tečnost išla u butinu koja je zato natekla - dodaje Danica i nastavlja:

- Temperatura je išla od 39 do 40. Ništa nisu preduzimali osim što su mi non stop paracetamolom skidali temperaturu. U jednom momentu je došao jedan od doktora i saopštio mi kako će morati da mi otvore malo nogu. To veče su zvali mamu i tatu da krenu ka Novom Sadu i rekli im da će bez njihovog potpisa, pošto sam ja tada bila još maloletna, da mi otvore nogu jer ta bakterija stvara gas i ako mi ne otvore nogu pitanje je da li ću sutradan preživeti.

Uveravali su je sve vreme da će biti u redu, ali je posle nove operacije došla nova informacija - da će možda doći do amputacije.

- Jedne večeri me u tom stanju nisu previli, noga mi je bila otvorena stalno. Nisam smela to da gledam, doktor me je još ubeđivao da moram da hodam na štakama. I ja sam tako sa temperaturom i otvorenom nogom hodala na štakama, a ispod mene je sve lilo iz nje. Sećam se da mi je mnogo smrdela ta noga - otkriva Danica.

Na kraju su je poslali u Beograd na VMA gde joj je doktor spasio nogu.

- Previjali su me na živo, više nije bilo uspavljivanja, jer su mi rekli da ne znaju da li sme toliko puta da se uspavljuje pošto sam bila 40 puta uspavljivana, i zato sam imala posledice u vidu izliva na plućima i srcu, pila sam dosta lekova, pa mi je i želudac bio razoren - priča Ružićeva.

Ona je potom imala još nekoliko operacija i dan danas pije lekove, a njeno stanje je i dalje neizvesno.

- Ne znam da li ću ikada saviti koleno, da li ću moći da hodam, na teren se verovatno nikad neću vratiti jer mi fali pola kvadricepsa, imam velike posledice u kolenu, tečnost i priraslice. Psihički sam jako loše, jer mi su mi uništili sve snove koje sam imala, školu jedva postižem, krenula sam onlajn, ali i to je pitanje da li ću završiti - zaključila je Danica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija