• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

29.05.2024

15:24

Oprostio se! Stojke završio sa Saudijskom Arabijom!

Al-Fayha.com

Fudbal

Oprostio se! Stojke završio sa Saudijskom Arabijom!

Podeli vest

Srpskom golmanu istekla saradnja sa Al Fejhom, čiji je član bio prethodne tri godine.

Epizoda Vladimira Stojkovića (40) u Saudijskoj Arabiji se završila. Iskusni čuvar mreže se na svom Instagram profilu oprostio od svog dosadašnjeg kluba iz predgrađa Rijada, a zvanično će od 30. juna postati slobodan na fudbalskom tržištu.

Popularni Stojke je leta 2021. iz Partizana otišao na Bliski istok, na poziv bivšeg trenera crno-belih Vuka Rašovića (51). Njih dvojica su imali odličnu saradnju u Al Fejhi, za koju je naš nekadašnji reprezentativac upisao ukupno 98 nastupa, a 32 puta uspeo je da ostane nesavladan.

Foto: printscreen instagram

Stojke na aerodromu u Rijadu

Oborio je čak i rekord tamošnje Premijer lige, po broju utakmica bez primljenog gola kod kuće (devet), a bio je i među najzaslužnijima za osvajanje Kupa Kralja 2022, što je prvi i jedini trofej u klupskoj istoriji.

- Svi znamo ko je i šta je Stojke. Sarađujemo tri godine, standardan je, stabilan, donosi nam neophodnu sigurnost. Sve pohvale na njegov račun. Prvo za ponašanje, a onda i za profesionalizam, jer je meni kao treneru jako bitno da to pokazuje kako na terenu, tako i u svlačionici. Napravio je velike stvari ovde, u zrelim igračkim godinama brani odlično, konstantan je i pravi lider tima - pričao je nedavno Vuk Rašović za Informer.

Stojković je ponikao u Crvenoj zvezdi, u koju se vratio u sezoni 2005/06, a branio je još i za Leotar, Zemun, Nant, Vitese, lisabonski Sporting, Hetafe i Vigan, pre nego što je 2010. šokirao sportsku javnost i potpisao za Partizan.

Foto: Al-Fayha.com

Vladimir Stojković u dresu Al Fejhe

Nakon tri i po sezone provedene u Humskoj, prešao je u grčki Ergotelis, potom je bio član Makabija iz Haife i Notingem foresta, a onda je usledio povratak u crno-beli tabor, gde je ostao pet sezona i nosio kapitensku traku.

Rođeni Lozničanin je za reprezentaciju Srbije odigrao 84 meča, a bio je deo državnog tima na Svetskim prvenstvima u Nemačkoj 2006, Južnoj Africi 2010. i Rusiji 2018.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija