• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

29.05.2024

14:06

NBA zvezda hvali Teodosića: On je mađioničar sa loptom!

Starsportphoto©

Košarka

NBA zvezda hvali Teodosića: On je mađioničar sa loptom!

Podeli vest

Iskusni košarkaš Milvokija Patrik Beverli (35) pohvalno je govorio o igračima iz Evrope, a među njima je naročito istakao asa Crvene zvezde, Miloša Teodosića (37).

Amerikanac je nosio dres Olimpijakosa u sezoni 2009/10. i tada je imao priliku da sarađuje sa Teodosićem, pa najbolje zna koje kvalitete poseduje nekadašnji kapiten našeg nacionalnog tima.

Beverli se u podkastu koji vodi dotakao razlike između evropske i američke košarke, pa pomenuo igrača crveno-belih i nekadašnjeg saigrača iz Los Anđeles Klipersa, o kojima je imao samo reči hvale.

- Osim superzvezda, košarkaši imaju slične veštine kao oni u inostranstvu. Ako biste uzeli te momke i samo ih zamenili, a da niko ne zna šta im piše na poleđini dresa, ne bi mogao da ih razlikuješ. Momci u Evropi znaju kako da igraju na pravi način. Igraju izuzetno čvrsto,  sve je izgrađeno na timskoj igri. Oni razumeju igru i znaju kako da igraju. Govorim o nekim od najvećih umova koje sam ikada video da ljudi imaju. Teodoros Papalukas, koji je bio mađioničar sa loptom. Miloš Teodosić, MVP Evrolige, momak, koji je takođe bio mađioničar sa loptom - istakao je Beverli.

Foto: ABA liga/KK Studentski centar

Miloš Teodosić

Nastavio je Amerikanac da priča o srpskom asu, a potom se osvrnuo i na centra Denvera, Nikolu Jokića.

- Teodosić je ne samo pametan na terenu, već inteligentan u životu i pokazuje vam stvari na terenu gde biste rekli: ‘Prokletstvo, nisam to ni video.‘ Igrao sam sa gomilom momaka, ali samo osećaj igre, vizija igre, ovi momci to rade od svojih 13-14 godina. Veština između Evrolige i NBA je uvek postojala. Mislim da u Evropi veličina, brzina i fizikalije počinju da se kombinuju sa skupom veština. Zato vidite momke poput Vembija, Luke i Jokića - zaključio je Beverli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija