• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

29.05.2024

06:18

Minesota preživela, izbegla metlu! (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

Minesota preživela, izbegla metlu! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Minesote pobedili su Dalas 105:100 u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije, izbegli "metlu" i eliminaciju.

Pred "vukovima" je i dalje nemoguća misija, jer gube 3-1 a u istoriji NBA plej-ofa nijedna ekipa nije preokrenula nakon 3-0. Peta utakmica vraća seriju u Mineapolis, a na programu je u noći između četvrtka i petka.  .

Edvards je vodio Minesotu sa  29 poena, 10 skokova i devet asistencija. Tauns je završio meč sa 25 poena, Majk Konli je dodao 14, a Rudi Gober sa 13 i 10 uhvaćenih lopti. S druge strame Luka Dončić se zaustavio 28 koševa, 15 skokova i 10 asistencija. Irving je susret okončao sa 16 koševa, Danijel Geford je ubacio 12 poena, a Džejden Hardi 13. Nekadašnji košarkaš Partizana Dante Egzum igrao je samo četiri i po minuta i ubacio pet poena.

 

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić

 

 

Luka Dončić zabeležio je još jedan tripl-dabl u ovoj seriji, deveti put pošlo mu je za rukom da u plej-ofu dvocifrenim brojkama popuni tri najvažnije statističke kolone. Tako se poravnao sa Viltom Čemberlenom na devetom mestu večne liste, Nikola Jokić je treći, Lebron Džejms drugi, Medžik Džonson prvi. Međutim, nije mu to bila uteha, jer nije pomogao Dalasu da pobedi, pa još čeka plasman u finale u duel sa Bostonom koji je savladao Indijanu u finalu Istočne konferencije. 

- Ja sam kriv. Nisam ekipi da dovoljno energije - rekao je Dončić nakon poraza.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija