• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

02.06.2024

23:03

Školski sport Srbije: Čak 6.546 učesnika na završnici u Novom Sadu

Saveza za školski sport Srbije

Ostali sportovi

Školski sport Srbije: Čak 6.546 učesnika na završnici u Novom Sadu

Podeli vest

Olimpijske sportske igre učenika Srbije, 12. po redu, uspešno su održane u Novom Sadu, u organizaciji Saveza za školski sport, a uz podršku Ministarstva sporta, pokrajinske vlade i grada Novog Sada.

Iza nas su uspešno završene 12. Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije. Organizator je bio Savez za školski sport Srbije, uz podršku Ministarstva sporta, pokrajinske vlade i grada Novog Sada. Iza nas su sjajno organizovani finalni dueli, najboljijh školaraca Srbije, u uzrastu osnovnih i srednjih škola u čak 14 sportova. Kako nas je obavestio Boris Tomić, generelani sektretar Saveza za školski sport Srbije, učešće je uzelo čak 6.546 dečaka i devojčica, nastavnika, profesora i volontera.

Igre je otvorila Maja Gojković, predsednica pokrajinske Vlade, a medalje najboljima delili su Željko Tanasković, koordinatori školskog sporta, Maša Kuprešanin učesnica Survajvera i drugi.

- Hvala svima na podršci, bek koje ne bi mogli obezbediti deci da besplatno učestvuju na ovakvom prelepom događaju. Hvala i lokalnim savezima za školski sport, koji uz pomoć lokalnih samouprava organizuju gtradska i međuregionalna takmičenja, gde najbolji školarci obezbeđuju plasman na Državna finala. Školski sport je nešto posebno, nešto što klinci obožavaju – istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport i prvi čovek Evropske federacije školskog sporta.

Foto: Saveza za školski sport Srbije

 

Treba pomenuti i da su izveštaji na društvenim mrežama sa ovog događaja bili sjajni, a za to su zaduženi učenici školske novinarske sekcije Novi Sad. Učešće su uzeli školarci iz OŠ “Nikola Tesla” i nastavnica Maja Čmelik, OŠ “Miloš Crnjanski” i nastavnica Saveta Prodanov, OŠ “Đura Jakšić” Kać i nastavnica Jelena Lakić i Gimnazija “Svetozar Marković” i nastavnica Dragana Bošković. Zahvaljujući učenicima i članovima ovih novinarski sekcija smo svakodnevno saznavali priče sa borilišta, upoznavali su nas sa takmičarima i prenosili priču o školskim olimpijskim igrama. Od njihovih priloga kreiraće se emisija Đak reporter kao i časopis Plamenko. Za društvene mreže kroz fotografiju izveštavali su nas i učenici Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn” Novi Sad i nastavnica Aleksandra Drljača. Oni su kroz fotografski objektiv pokazali široj javnosti šta se na terenu dešavalo a bilo je zaista fenomenalno.

Za sve reportere održana je i vršnjačka edukativna radionica na koje je iskusni đak reporter Lara Veselinović iz Savremene gimnazije Beograd prenela svoja iskustva mlađima.

Foto: Saveza za školski sport Srbije

 

Za najmlađe je, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizovana i edukativna predstava „Pažljivkova pravila u ponašanju“ gde su mališani imali priliku da se na zabavan način upoznaju sa saobraćajnim pravilima.  Na istoj manifestaciji bio je organizovan, pored takmičarskih, edukativno-saobraćajni poligon, kroz koji je mališane vodio sam Pažljivko.

Mečevi u sportovima su se uz dvoranu SPENS održali na čak 12 terena širom grada Novi Sad. Plivanje je održano na bazenu SPENS a orjentiring u Kameničkom parku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija