• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.06.2024

17:19

Evropa dobija novog vladara! Hansen srušio Magdeburg i obezbedio poslednju šansu za trofej u Ligi šampiona!

EPAimages

Ostali sportovi

Evropa dobija novog vladara! Hansen srušio Magdeburg i obezbedio poslednju šansu za trofej u Ligi šampiona!

Podeli vest

Danski Olborg u prvom polufinalu elitnog takmičenja bolji od aktuelnog osvajača Magdeburga sa 28:26.

Stigao je Mikel Hansen na završni turnir Lige šampiona po poslednji put budući da je na kraju sezone najavio kraj karijere. Jedan od najboljih rukometaša svih vremena osvajao je brojne trofeje tokom svojih igračkih dana, ali nikada nije postao evoprski klupski šampion.

Ipak, šansu da to promeni imaće u svojoj poslednjoj utakmici u Ligi šampiona pošto je njegov Olborg u polufinalu savladao aktuelnog prvaka - Magdeburg, i plasirao se u finale elitnog klupskog takmičenja - 28:26 (11:11). 

Magdeburg je u Keln stigao da kruniše fantastičnu sezonu. Četa Beneta Vigerta osvojila je duplu krunu u Nemačkoj, postali su svetski klupski šampioni, a kao glavni cilj zacrtana je odbrana trona u Ligi šampiona. No, palnove su im pomrsili rukometaši Olborga. 

Kao pre dve godine kada je čitava reprezentacija Argentine igrala za Lionela Mesija, tako je danas Olborg igrao za Mikela Hansena. Želeli su saigrači trofejnog Danca da mu obezbede još jednu šansu da dođe do titule u Ligi šampiona i - uspeli su. 

Foto: EPAimages

 

Nakon velike borbe u prvom poluvremenu koje je završeno nerešenim rezultatom 11:11, Olborg je u nastavku delovao daleko raspoloženije. Igralo se gol za gol sve do same završnice kada je prvi put jedna od ekipa stekla +2. 

Delovalo je da će Olborg bez problema privesti posao kraju, ali se Magdeburg nije predavao. Ipak, tačku na meč 20 sekundi pre isteka 60 minuta stavio je Barthold za konačnih 28:26.

Olborg je do finala predvodio Hokser sa osam golova, šest je dodao pomenuti Barthold, a po pet Arnoldsen i Mikel Hansen. Sa druge strane posebno efikasan bio je Magnusen sa deset pogodaka, a četi Beneta Vigerta u finišu je nedostajao defanzivni specijalista Kristijan O'Saliven koji je u 43. minutu zaradio crveni karton. 

Danski velikan će se za titulu boriti protiv boljeg iz duela Barselone i Kila. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija