• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

19.06.2024

18:50

Veliki preokret odbojkaša! Gubili 0:2, pa okrenuli Kubance za korak bliže OI

profimedia

Ostali sportovi

Veliki preokret odbojkaša! Gubili 0:2, pa okrenuli Kubance za korak bliže OI

Podeli vest

Odbojkaši Srbije posle neverovatnog preokreta savladali su Kubu sa 3:2 (25:22, 25:21, 16:25, 21:25) u prvom meču u Ljubljani, na turniru poslednje, treće nedelje Lige nacija.

Izabranci Igora Kolakovića ovim trijumfom su napravili ogroman korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu, jer su upravo nadigrali direktnog protivkandidata za vizu. 

Naime, Srbija i Kuba se bore za poslednju preostalu vizu za OI, a ko bude bolji na svetskoj rang listi po okončanju Lige nacija igraće u francuskoj prestonici. Posle ovog trijumfa naša selekcija u međusobnom duelu sad u velikoj prednosti, sve zavisi od nje i ima realnije šanse da zaigra na najvećoj sportskoj smotri.

Ipak, početak meča nije nagovešatao ovakav kraj, jer su napi odbojkaši imali dva seta minuta. Kuba je prva dva seta dobila relativno lako i delovalo je da ide ka sigurnoj pobedi, ali su u trećem izabranici Igora Kolakovića zaigrali mnogo bolje i smanjili na 1:2 na veoma ubedljiv način.

I u četvrtom setu Srbi su dominirali i tako su uveli meč u peti, odlučujući set. U njemu je Srbija ponovo bila bolja, iskoristila je prvu meč loptu i stigla na korak od plasmana u Pariz.

Najefikasniji u našem timu je bio Draško Luburić sa 21 poenom, a dvocifren je bio i Miran Kujundžić sa 15. Marko Ivović je dodao devet, koliko je imao i Aleksandar Nedeljković, a Marko Podraščanin sedam. Kod Kube Migel Anhel Lopes Kastro je imao 21 poen, a Marlon Jant 16. Podbacio je Robertlandi Simon, završivši meč sa svega pet.

Rivali Srbiji do kraja Lige nacija biće Turska, Poljska, Slovenija. Ujedno, naši momci su ovom pobedom ostali i u trci za plasman na završni turnir Lige nacija, koji će se igrati u poljskom Lođu, u Poljskoj, od 27. do 30. juna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija